IMG_8360tre

Laks av salma, loin eller norsk oppdrett. PS: Sliter du med hormoner i ubalanse bør du unngå norsk oppdrettsfisk på grunn av mengden antibiotika de blir fôret med. Ellers trenger du sushiris, soyasaus, wasabipaste, majones, fersk chili, noori tangplater og to avocadoer. Det meste får du tak i på meny, men det er mulig du må lete etter tangplatene på en innvandrerforretning.

IMG_8359

Skyll risen tre ganger og la den ligge 20 minutter i vann. Skyll den igjen, helt til vannet ikke lenger er hvitt og grumsete. Følg så bruksanvisningen på baksiden av pakningen. Det er viktig at risen for riktig tilberedning for at den skal få den klibrige effekten.

IMG_8361

Hakk opp laks og avocado i skiver.

IMG_8362

Bland ønsket mengde hakket chili med majonesen og mos det sammen til dressingen blir lys rød.

IMG_8364

Påfør LITT vann med en kost på tanplatene. Start å legge på en linje med chilimajones.

IMG_8365

Følg på med avocado og laks i strimler.

IMG_8366

Legg så risen over og rull sammen. Det er ikke nødvendig med rismatte, men det kan være kjekt om du er ny i verdenen av hjemmelaget sushi. Rull den som om du skulle rullet en sigarett. Hardt, kompakt og med litt vann som «limer» rullen sammen.

IMG_8367

Vent noen minutter før du skjærer den i biter. Den må bli fast, ellers risikerer du å stå igjen med fyllet på fjølen.

IMG_8368

Bon Apetìt 🙂