Oppskrift: hjemmelaget sushirull
Laks av salma, loin eller norsk oppdrett. PS: Sliter du med hormoner i ubalanse bør du unngå norsk oppdrettsfisk på grunn av mengden antibiotika de blir fôret med. Ellers trenger du sushiris, soyasaus, wasabipaste, majones, fersk chili, noori tangplater og to avocadoer. Det meste får du tak i på meny, men det er mulig du må lete etter tangplatene på en innvandrerforretning.
Skyll risen tre ganger og la den ligge 20 minutter i vann. Skyll den igjen, helt til vannet ikke lenger er hvitt og grumsete. Følg så bruksanvisningen på baksiden av pakningen. Det er viktig at risen for riktig tilberedning for at den skal få den klibrige effekten.
Hakk opp laks og avocado i skiver.
Bland ønsket mengde hakket chili med majonesen og mos det sammen til dressingen blir lys rød.
Påfør LITT vann med en kost på tanplatene. Start å legge på en linje med chilimajones.
Følg på med avocado og laks i strimler.
Legg så risen over og rull sammen. Det er ikke nødvendig med rismatte, men det kan være kjekt om du er ny i verdenen av hjemmelaget sushi. Rull den som om du skulle rullet en sigarett. Hardt, kompakt og med litt vann som «limer» rullen sammen.
Vent noen minutter før du skjærer den i biter. Den må bli fast, ellers risikerer du å stå igjen med fyllet på fjølen.
Bon Apetìt 🙂
Det så utrolig godt ut! 😀 Elsker sushi 🙂