Hei, og god søndag! NÅ er jeg klar for å skrive litt om København-turen vi tok denne uken. Vi reiste med DFDS seaways fra Oslo til København klokken halv fem på ettermiddagen tirsdag og var fremme i København klokken ti på onsdag morgen. I København hadde vi syv timer til gode før turen gikk hjem til Norge igjen. Jeg har reist med Color Line, Stena Line og DFDS, og jeg vil si de er ganske like. Ser du bort ifra Kiel-båten, så tilbyr de omtrent det samme. Bademuligheter, soldekk, barer og restauranter, buffet og spa. På båten er det meste lov, det er billig og det er nok av ting å finne på og folk å bli kjent med. Turene får du fra 149 kroner og oppover, avhengig av tilbud og når på året det er.

collage11

Jeg har vært i København mange ganger, så jeg vil si at jeg er ganske kjent i gatene – spesielt i Strøget og de kryssende smågatene. Når du går av båten blir du fraktet til Kongens Nytorv og Nyhavn – du bestemmer selv hvor i byen du vil hoppe av, avhengig av hvor du skal og hva du har planlagt. Vi som ikke skal på tivoli eller i dyreparken hopper alltid av i sentrum mellom Strøget og Nyhavn. Her har du de beste matopplevelsene og de beste shoppingmulighetene! Denne uken var shoppingmulighetene helt ELENDIGE. Jeg pleier å handle for flere tusen kroner bare i Strøget, men i år klarte jeg så vidt å svi av en tusenlapp – og det var inkludert mat. Jeg elsker Birger Christensen. Der har de Cèline, Michael Kors, Alexander Wang, Miu Miu og alle de andre merkene – denne uken skulle jeg shoppe Michael Kors, men hva fant jeg? Jo, tre brune lømmebøker. Det var ALT de hadde i hele avdelingen! Som dere kanskje leste i innkjøp-innlegget mitt (link) ble det ikke mye shopping. Jeg fikk med meg et par sko, en kjole, en cardigan og noe kosmetikk. Dere kan tro jeg var skuffet!

I København spiste vi buffet fra en av de godt reklamerte restaurantene, «Sultan Palace» i Strøget. IKKE gjør dette når du er i København. Det står masse folk med reklameskilt «buffet 79 kroner» osv. IKKE la deg lure! Det er en grunn til at de står der å reklamerer, og det er ikke fordi de har mange kunder, godt rennomè og god mat! Jeg prøvde en kinesisk buffet sist og en tyrkisk en nå denne uken. På den kinesiske var det bare risen som var god, og på den tyrkiste ble det fråtsing av kylling – og bare kylling. Har du lært noe nå? Bra. Les deg opp på Tripadvisor og Google istedenfor – det er faktisk verdt det! Buffeten på båten er en heeelt annen historie. Makan til deilig mat! Jeg er en sucker for buffet og sjømat, og det virket som om DFDS kombinerte dette skreddersydd til nettopp meg. Nam!

Det blir nok en liten Køben-tur iløpet av høsten også, skal du se. Når reisen er såå billig går det liksom an å dra fler ganger i året!