Er det lov å skryte litt eller? Herregud, dette er de beste blåskjellene jeg har smakt i hele mitt liv! Og jeg har laget de heelt på egenhånd! Det må være lov å være litt fornøyd med sin egen innsats på kjøkkenet – og jeg skal selvfølgelig dele oppskriften med dere slik at dere kan teste den ut selv! I oppskriften har jeg brukt en kilo blåskjell – dette er mengden du får servert på restaurant, så jeg skriver den opp som «en stor porsjon». Og best av alt: dette lager du fra scratch på under ti minutter! I morgen skal jeg til Holmsbu for å spise både Juno’s verdensberømte rekesmørbrød OG blåskjellene de serverer på Privaten. Er det lov å si at det kommer til å bli nedtur i forhold til mine egne?

IMG_9646

Det første du gjør er å hakke opp chili, hvitløk og ingefær før du freser det med litt olje i en stor kjele på høy varme. Når det begynner å frese heller du over blåskjellene (husk å plukke ut de som er åpne eller ødelagte). La skjellene dampe i krydderblandingen under lokk i ca to minutter før du heller over kokosmelken og saften av en lime. La dette dampe på halv varme under lokk til du ser skjellene åpner seg og kjøttet skiller seg fra selve skjellet. Server med sprø loff og aioli! Her er handlelisten din:

blå