Her er oppskriften på verdens enkleste og deiligste hjemmelagde sushi! Helt uten fancy bambusmatter og spesielle rulleteknikker. Jeg spiser sushi minst to dager i uken – fordi det er godt, sunt og fordi oppskriften er stor nok til å oppbevare i kjøleskapet til dagen etter. Denne oppskriften er for fire personer, eller middag og frokost for to personer. Ingrediensene i dette innlegget kostet 280 kroner, men hadde jeg handlet på innvandrerbutikken i byen hadde jeg sikkert spart halvparten – om ikke mer. Kos dere med sushi i helgen!

IMG_8360tre

Lakseloin, salmalaks eller norsk oppdrettslaks. Sushiris, soyasaus, wasabipaste, majones, fersk chili, noori tangplater og avocadoer. Det meste får du tak i på Meny, Rema 1000 eller Kiwi, men det er mulig du må lete etter tangplatene på en innvandrerforretning. Jeg handler alle ingrediensene på innvandrerbutikkene i Drammen for å få mer for pengene. Grønnsakene pleier å være ferskere også!

IMG_8359

Skyll risen ca tre ganger og la den ligge 20 minutter i vann. Skyll den igjen, helt til vannet ikke lenger er hvitt og grumsete – dette gjør at risen blir seigere og at den fæle poleringen inntas i mindre kvantum. Følg så bruksanvisningen på baksiden av pakningen. Det er viktig at risen får riktig tilberedning for at den skal lime sammen makirullene. Mange velger å bruke en riseddik til sushirisen – denne gjør at risen blir seig og at den smaker det samme som på en sushisjappe i Japan.

IMG_8361

Hakk opp laks og avocado i skiver. Bruker du finere laks som f.eks salmalaks eller lakseloin kan du skjære den på langs og spare tid.

IMG_8362

Bland ønsket mengde hakket chili med majonesen og mos det sammen til dressingen blir lys rød.

IMG_8364

Påfør LITT vann med en bakekost på tangplatene. Start å legge på en linje med chilimajones. Jeg har alltid lagt risen nederst, men jeg føler at dressingen smaker mer når den ligger innerst mot nooribladet. Dette er valgfritt.

IMG_8365

Følg på med avocado og laks i strimler.

IMG_8366

Legg så risen over og rull sammen. Det er ikke nødvendig med bambusmatte, men det kan være kjekt om du er ny i verdenen av hjemmelaget sushi. Rull den som om du skulle rullet en sigarett, en sovepose eller et telt: hardt, kompakt og uten luft.

IMG_8367

Vent noen minutter før du skjærer den i biter. Den må bli fast, ellers risikerer du å stå igjen med fyllet på fjølen. Jeg liker best å legge på risen når den er helt kald – da blir ikke laksen varm. Lager jeg makiruller med f.eks stekt eller fritert scampi kan risen gjerne være lunket.

IMG_8368

Bon Apetìt :-) Nå stikker jeg på bloggevent i Oslo med jentene i Femelle. Ha en strålende kveld!