It’s a curse! Jeg regner med det finnes flere enn meg som har lagt merke til dette iløpet av de siste par tusen årene, men hva er det med mannfolk og husarbeid? Er det fortsatt slik at kvinner står for husholdningen, mens mannfolka tar seg av inntekten, eller er det rett og slett slik at mannfolka mangler det ene og kjære husmorgenet vi jenter er så «heldige» å bli født med? Det er 2014, og kvinner er ikke lenger bare «konemateriale». Kvinner er karrierejegere på lik linje som menn, og legger like mange timer bak seg på jobben som det menn gjør. Hvorfor skal det da være slik at mannfolka får «fri» for dagen når klokken slår fire, mens damene går over i rollen som kokk og vaskekjerring? Og hvorfor er det automatisk slik i 90% av parforholdene, uten at man egentlig tenker noe særlig mer over det?

 mg_8941-copy

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 20.34.21

Hvorfor er det slik at jeg ser den fulle søppelposen på kjøkkenet, mens han ikke enser den? Hvorfor er jeg den eneste som legger merke til at skittentøyskurven er full, og at kjøleskapet begynner å bli tomt for mat? Hvorfor er det jeg som merker at lyspæren har gått, at dopapiret er tomt, og at tannkremen trenger å byttes ut? Og er det slik at kjerringa i huset automatisk skal stå for alt av interiør, vaskemiddel, husholdningsartikler og kjøkkenutstyr? Fra spøk til alvor. HVORDAN GÅR DET AN Å IKKE LEGGE MERKE TIL DISSE TINGENE?! Og hvorfor er det slik at jeg ønsker meg stearinlys, vinglass og nytt sengetøy til jul mens han ønsker seg bilutstyr, høyttallere og andre tekniske duppeditter? Selvfølgelig har jeg lyst på nytt kamera, designerveske, sexy undertøy og what-not jeg også, men noen må jo sørge for at vi er oppdaterte på hjemmefronten og?

De sier vi er i det 21. århundre, og uten å ha stort sammenlikningsgrunnlag vil jeg si at mye fortsatt er det samme som det alltid har vært. Men vil det alltid være sånn? Nå er jo min litt ekstra uheldig som klarte å finne seg en samboer med støv på hjernen, men er det virkelig for mye å forlange å få den skitne boksershortsen servert OPPI skittentøyskurven istedenfor på gulvet VED SIDEN AV? Eller at skitne og illestinkende sokker hører hjemme i vaskemaskinen, og ikke på stuegulvet? Ikke vet jeg – jeg har aldri hatt noen annen samboer. Det virker faktisk helt normalt, hvertfall i vennegjengen vår. Ikke vet jeg om det gjelder for alle, eller om det har noe med folk på vår alder eller akkurat vår omgangskrets – belær meg gjerne! Jeg vet hvertfall en ting, og det er at de fleste menn klarer disse tingene helt fint – for hva skulle de ellers gjort om de bodde alene? Hvem skulle da gitt de anerkjennelse, bonuspoeng og stjerne i boka når de klarte å finne ut at lyset på badet hadde gått OG de klarte å handle inn og bytte pæren helt på egenhånd? Mannfolk. En egen sjanger. En egen rase. En egen art, fra en egen planet. Det er nesten rart det fungerer mellom kvinner og menn i det hele tatt?

Mens du er her. Stem meg gjerne videre i «årets femelleblogger«. Eller må jeg kaste sure sokker på deg?