God ettermiddag, alle sammen! Julen nærmer seg med stormskritt, og det er faktisk under en måned igjen til selveste julaften! Men før den tid er det mye som skal gjøres, og kanskje er du en av de som skal ha julebordet hjemme eller invitere folk hjem til jul eller nyttårsfeiring? Her er hvertfall noen tips fra de ansatte i Åhlens, for slik pynter du det perfekte julebordet hjemme! Det første du må bestemme deg for er hvilken farge og stil du ønsker å gå for. Jeg har valgt bort den røde julen til fordel for hvitt og sølv, og har derfor fått bordet pyntet i disse fargene. Det første laget består av en løper og pynt i hovedfargen som i dette tilfellet ble sølv. Her er det hentet inn pynt fra skogen (som selvfølgelig er gratis) og konglene er lakkert i sølvmaling og glitter. Konglene får man også kjøpt ferdig, men jeg mener selv at halve sjarmen er å gå ut å lete. Sammen med konglene ligger det litt granbar som du gjerne må plukke fra juletreet, og litt juletrepynt. Her er det valgt stjerner, men du kan også pynte opp med hjerter, englevinger, julekuler og diamanter. Blir det for lite plass på selve bordet kan du pynte dessertskålen på toppen med litt juletrepynt og en liten busk fra selve treet slik det er gjort på bildet. Selve bordet er pyntet på under femten minutter, og det koster omtrent ingenting – annet enn løperen om du ikke har en liggende. OBS: når du tar naturen inn i huset slik som det er gjort her er det viktig å holde et ekstra øye med stearinlysene da det fort kan oppstå brann. Det kan være lurt å slukke lysene eller fjerne pynten før champagnen tar overhånd!

310671-11-1355530540036 310671-11-1355530643985

Innlegget er skrevet for Drammens Tidende og i samarbeid med Åhlens i gågata, Drammen ♥