God dag! I dag ønsker jeg å dele det jeg mener er VERDENS BESTE oppskrift på blåskjell! Jeg lager de på utrolig mange måter, men dette er oppskriften jeg har favorisert. Kjæresten min liker ikke blåskjell, men denne oppskriften slår an i alles munn – det kan jeg nesten garantere! Blåskjellene mine er ganske sterke, så det er lov å dosere ingrediensene etter ønsket smak. Denne retten tar ca 15 minutter å lage, og det er inkludert koketid, steketid på hvitløksbaguetter og opphakking av ingredienser!

IMG_2980

1 KG FERSKE BLÅSKJELL, 3 CHILI, 1/2 HVITLØK,  4 CM INGEFÆR, EN BOKS KOKOSMELK, KOKOSOLJE & HVITLØKSBAGUETT!

IMG_2979IMG_2964

Hakk opp chili, hvitløk og ingefær og stek de i to spiseskjeer med kokosolje (helst kokosolje med kokossmak). La det surre og koke.

IMG_2976

Etter ca 3 minutter på høy varme er det klart for blåskjellene! Hell alle blåskjellene over i kjelen, og la de dampe i dette ca 3 minutter før du heller over kokosmelken. La blåskjellene koke sammen med kokosmelken til de slipper tak fra skjellet. Ta gjerne en smaksprøve! De skal være ganske harde i konsistensen i forhold til tidligere – ta de ut av kjelen og over på en tallerken så fort du oppnår ønsket konsistens. Jeg elsker sausen som blir igjen etter kokingen, så jeg tar den alltid med over på en tallerken for å dyppe hvitløksbrødet i! Her har jeg brukt en typisk carbonara-tallerken.

IMG_2982 IMG_2984

BON APETÌT 😀