Det er ingen hemmelighet at det strør om seg av fordeler når man skriver blogg, og etter å ha svart dere enkeltvis på mail, Facebook og i kommentarfeltet er det på tide at jeg oppdaterer innlegget jeg skrev en versjon av tilbake i 2013. Det er ikke alles mål, men det er manges: å tjene på en hobby man elsker – hva er vel bedre? Det er ikke i alle tilfeller snakk om å tjene penger, men å spare. Hva bruker du lønnen din på? Jo, du kjøper klær, make-up, hudpleieprodukter, hår – og skjønnhetsprodukter, behandlinger hos frisør, massør – negler og vipper. Ja, det er dette du tjener på! Rett og slett fordi du slipper å punge ut like mye som andre, fordi dine ord og ytringer betyr noe for et stort knippe mennesker som følger ditt liv bak skjermen. Markedsverdi kalles det, og har du det, ja da er du på god vei! Men det er ikke alle som kan starte så enkelt, så vi tar det helt fra begynnelsen…

IMG_2539

1. Tjen penger gjennom ulike affiliateprogram som for eksempel Bloggerfy og Tradedoubler. Her er det ikke snakk om mange kronene per klikk/kjøp, men det er en start! Lag deg en profil HER og HER, og følg stegene. Dere har kanskje sett disse Nelly.com innleggene? «Årets nyttårskjole her» og «bruk denne koden for å få tilgang til VIP-salget før alle andre» – vel, det er her man får tak i disse kampanjene.

2. Del virale kampanjevideoer og sponsede innlegg. I et samarbeid med Sky Media Group og Be On Advertising får jeg hver måned et par innlegg og videoer jeg kan dele som passer min blogg. Innleggene skal være relevant for bloggen før jeg takker ja, jeg skal få lov å skrive teksten selv (mange som prøver å smugle reklametekster inn på blogger!) og gjerne (HELST!) flette inn noe som gjør det interessant for leseren. Det er tross alt leseren som gjør at du får denne muligheten i det hele tatt! Betalingene ligger fra 400-1500 kroner per innlegg, og tar deg cirka ti minutter å skrive.

3. Søk sponsorsamarbeid! Om du er kjent med din egen markedsverdi og vet at du har noe å tilby et firma – ta kontakt da vel! Hva er det verste som kan skje? At du får «nei» til svar? Tenk på alt du kan oppnå! På et visst nivå mottar du forespørsler i mailboksen din, men inntil da må du søke oppdrag selv. Jeg husker fortsatt de første sponsorsamarbeidene mine med Eyes Lips Face og Brun og Blid. Jeg var såå stolt! Send en mail hvor du presenterer deg selv, statistikk, bloggkarrieren din, hva du skriver om og hva du kan tilby.

4. Finn en salong eller klinikk i nærheten av deg som kunne trengt litt omtale i form av reklame på blogg, Instagram og Facebook. Kanskje de sliter med å komme i gang, eller trenger å fylle opp timelistene sine? Igjen, du har ingenting å tape. Negler, vipper, massasje, hudpleie, lepper, bryn – you name it! Kanskje du til og med finner et hotell som kunne trengt litt PR? Tidligere i år lå jeg på Scandic Rubinen i Gøteborg, så alt er mulig!

5. Sist men ikke minst, husk hva du er verdt! Ikke takk ja til å skrive et helt innlegg om en neglelakk eller en leppestift, eller ta imot 200 kroner for å skrive om casino og online gambling. Det er den sikreste måten å miste lesere på, og firmaene tjener grovt med penger på deg som naiv blogger! Jeg skriver aldri en omtale om et produkt eller merke før jeg har brukt det i flere uker, og derfor vet leserne mine at de kan stole på min anbefaling når den evt. kommer. Credibility is key!

  IMG_2090

Lykke til! Legg gjerne igjen link til din egen blogg i kommentarfeltet, og stem på meg som årets femelleblogger her! ♥