Den siste julepyntdebatten VG kjørte igang for to dager siden tippet glasset fullt av irriterende dråper for min del. Greit, jeg skyter meg kanskje litt i leggen nå siden jeg driver en slags rosablogg og gir folk tips til alt mulig (u)interessant, overfladisk søppel, men hvorfor skal halvkjente, B-kjendis TV-tryner få lov å fremstå som eksperter i alle mulige settinger – og hvorfor får de spalteplass i landets største avis? Når ble interiørekspert Halvor Bakke sjefen over julepynten vår, og hva faen har han med om jeg lar julestjerna mi stå til påske? Og hva er en INTERIØREKSPERT egentlig? Stakkars Halvor, det må være slitsomt å bli så fort provosert. «Ut med julen, inn med vårinteriøret». Hva faen er vårinteriør? Er det greit å sette ut påskekyllingene nå, kanskje? Jeg er tross alt ingen interiørekspert, så korriger meg om jeg tar feil. I gamle dager var julen en feiring av Jesus’ fødselsdag, og tradisjonelt skal pynten ned trettende dag jul. Tradisjonelt. Enda mer tradisjonelt er tyvende dag, men det fikk vel ikke Halvor med seg.. Hvor mange av oss følger resten av tradisjonene julen har å by på, sånn egentlig? Jeg vet ikke med dere, men jeg feirer jul for maten og pakkenes skyld – ikke fordi en løs dame valgte å skylde på Gud etter en one-night-stand.

IMG_3312

«Har du fortsatt julepynten fremme? Da er du lat». Kjære Halvor Bakke – om lysslyngen i grana mi på verandaen irriterer deg så jævlig, så er du hjertelig velkommen hjem til meg i Drammen for å pakke ned hele Betlehem med tilbehør. Det er nemlig fire etasjer å gå til lagringsloftet og siden jeg er så JÆVLIG LAT velger jeg å vente til det passer meg. Håper jeg ikke forstyrrer nattesøvnen din med julestjerna mi.

IMG_3051

  sov godt