God morgen! I dag tenkte jeg å fortelle dere om mine to livretter – altså to middagsvarianter jeg lett kunne overlevd på resten av livet og priset meg lykkelig. Den ene retten er sushi, og den andre er tapas. Det er kanskje litt juks da det kan være basert på all verdens av råvarer, men den typiske japanske sushien og spanske tapasen er hellig for meg. Når jeg lager tapas eller spiser tapas ute bestiller jeg ofte disse variantene sammen med foccacia og ovnsbakte amadinepoteter. Sammen med deilig aioli og litt bakt chevre er menyen komplett, og med et glass vin ved siden av kickstarter jeg helgen på best mulig måte. I dag står nachos på menyen, men jeg lurer nesten på om jeg ikke skal slå på stortromma å lage et par eksemplarer av alle disse nydelige smårettene:

2356965

Potatoskins: dette er bare SÅ digg! Stikk hull i poteten med en gaffel og bak de i salt i ovnen i en times tid på 200 grader. Del poteten i to når den er ferdig, og skrap innholdet ut. Mos poteten og legg fyllet tilbake sammen med utvalgt fyll, for eksempel favorittosten, stekt bacon og mais. Gratiner det i ovnen til osten har smeltet, og server poteten med rømme og opphakket rødløk. Denne serverer de på Z cafè i Drammen, og jeg bestiller den omtrent hver gang jeg er der å drikker kaffe med jentene.

2013-10-02 18.15.20

Dadler surret i bacon: Rull dadlene i bacon og stikk en tannpirker eller tapaspinne igjennom. Stek disse i ovnen ved siden av potetene på 200 grader i ca 10-12 minutter. Sørg for at dadlene du kjøper er steinfrie og at pinnene er av kvalitet så de ikke tar fyr i ovnen. Er du glad i ost kan du legge en klatt chevre mellom lagene. Nydelig, sprøtt og søtt!

673085

Chili – og hvitløksmarinerte scampi: det er så enkelt som det høres ut. Sett ovnen på 200 grader og mariner rå scampi i olivenolje og hakket chili og hvitløk. Jeg bruker ca 2 hele chili og 3 fedd hvitløk for to personer, men det bestemmer du selv. Scampiene stekes med hale i en liten ildfast form eller i stekepanne. De krymper og får en rødlig farge når de er ferdige. Denne marinaden kan du også bruke på kyllingfilet – da med et dryss sesamfrø over. Nydelig i begge varianter!

nachos_online

Gratinert nachos – på meksikansk vis: jeg regner med de fleste klarer å lage en klassisk nachotallerken? Forskjellen her er at den skal lager på meksikansk vis. Med andre ord kan du kaste Norvegiaen tilbake i kjøleskapet og bytte den ut med ekte cheddar. Guacamolen fra Santa Maria skal byttes ut med ekte avocado med tomat og rødløk og denne varianten skal inneholde både hvitløk og chili. Det er denne jeg skal lage senere i kveld, og det er denne som setter fyr på smaksløkene. Karbonadedeigen skal inneholde bønner og chili, og salsaen skal være hjemmelaget. Dette er SUPER fingermat, både i tillegg til andre retter i et tapaslag, men også genial som smårett på en jentekveld, foran fotballmatchen eller på et vors. Bon apetite! ♥