– Annonse –

Ved å fjerne avgiftene på ringeminutter og tekstmeldinger på kontantkort har Netcom gjort det enklere for deg å ringe noen du er glad i. Det koster deg med andre ord ingenting annet enn tid å kontakte noen du ikke har snakket med på en stund, og slik får du både gledet noen i hverdagen og lettet litt på samvittigheten. Jeg er en av de som selv tenker at jeg ikke har tid til slike ting i hverdagen, men vi vet jo alle at det bare er dårlige unnskyldninger og latskap kamuflert med hverdagsfjas som til syvende og sist ikke betyr noe som helst. Det koster meg ti minutter av hverdagen min, og det gleder kanskje en hel uke for den jeg velger å kontakte. Jeg vet hvertfall hvem jeg ville ringt – og hvem jeg skal ringe:

IMG_4312

Kjære mormor. Takk for at du er akkurat den du er. Takk for de varme ordene, de lange klemmene, og de hyggelige telefonsamtalene vi har alt for sjeldent. Takk for alle de generøse gavene, de kloke ordene og hjelpen jeg har fått opp gjennom årene. Takk for min første sykkel. Den rosa sykkelen med støttehjul og dusker på rattet. Takk for kaninen jeg fikk av deg – den mamma ikke ble like glad for. Takk for at jeg fikk Furby og Babyborn da jeg var liten, og all hjelpen jeg fikk da jeg flyttet for meg selv som litt større. Jeg husker alle de sene kveldene i sengen din på Skjelsvik i Porsgrunn. Alle filmene du lot meg se ferdig selv om «aktuelt og været» pauset hele sendingen i opptil 40 minutter, og det egentlig var sengetid. Jeg husker du lot meg leke med alle klærne og smykkene dine, selv om du sikkert var redd jeg skulle ødelegge noe. Du lot meg lage min egen mat, og jeg fikk følelsen av å være selvstendig allerede som fireåring der jeg sto på krakken inntil kjøkkenbenken din å smurte smør og gulost på kapteinkjeks. Du stolte på meg, og lot meg gå tur med oldemor selv om jeg var liten og hun blind. Det gikk jo tross alt alltid bra. Du ga meg tidenes lærdom i form av å kunne leke alene og trives i eget selskap, og jeg brukte utallige timer på dukkehuset oldefar hadde laget. Jeg er utrolig glad i deg, og takker deg for store deler av hvem jeg har blitt.

Mormor har ikke internett, og siden jeg har Netcom så tar jeg opp telefonen å forteller henne dette i dag ♥