Det er ingen hemmelighet at jeg er besatt av gamle Disney-filmer, og det at det nå har kommet en ny versjon er jo selvfølgelig noe jeg må sjekke ut! Den forrige spillefilmen jeg så som handlet om Askepott var tysk-tsjekkisk og oversatt av en jeg innbiller meg er lubben, svett og litt usikker på sin egen seksualitet. Dere kjenner den kanskje som «Tre nøtter til Askepott» som ruller over tv-skjermene i norske hjem hver eneste jul. Jeg har en liten følelse av at denne filmen er hakket bedre, og tenkte derfor å se den iløpet av premierehelgen som foregår nå.

«Historien om Askepott følger skjebnen til unge Ella (Lily James) og hennes far, som gifter seg på nytt etter dødsfallet til Ellas mor. Ivrig etter å støtte sin kjærlige far ønsker Ella sin nye stemor (Cate Blanchett) og hennes døtre Anastasia (Holliday Grainger) og Drizella (Sophie McShera) varmt velkommen inn i familien. Da Ellas far uventet dør, blir Ella degradert til tjenestepike hos sin nye familie, og de gir henne navnet Askepott. Ella mister ikke håpet og er fast bestemt på å hedre morens ord om «å være modig og snill». Lykken snur da Ella møter den sjarmerende Kit, uvitende om at han virkelig er en prins og ikke bare en lærling på Slottet, slik han utgir seg for. Når det Kongelige Slott inviterer alle unge damer til ball øyner hun sjansen for nok en gang å møte den unge mannen, men hennes onde stemor forbyr henne i å delta på ballet og sender istedet sine egne døtre. Som i alle eventyr er hjelpen aldri langt unna og en tiggerkvinne (Helena Bonham-Carter) utstyrt med et gresskar og noen mus skal endre Askepotts liv for alltid.» – Filmweb.no.

Cinderella-Widescreen-Wallpaper-cinderella-2015-37820077-1920-1200

Det som overrasker meg mest er at skumle Helena Bonham Carter spiller den gode feen, mens Cate Blanchett spiller den onde stemoren. Har det ikke vært omvendt i sånn cirka 99% av tilfellene? Jeg kan ikke huske å ha sett en film der Helena spiller på den lyse siden, og jeg kan heller ikke se for meg at det finnes filmer der den vakre Lord of the Rings-stjernen er den onde. Jeg ser for meg en stor endring i handlingen nettopp på grunn av dette, men håper jeg tar feil. Jeg tror dette er grunnen til at jeg gleder meg litt ekstra mye! Og selvfølgelig fordi jeg er en sucker for Disney og har sett absolutt alle filmene produsert før år 2000.

Visste du forresten at jeg så Aristokattene på TV her om dagen og husker alle replikker og sanger? DET er kleint.