Og nei, jeg snakker ikke om beskyttet sex, selv om det absolutt er å anbefale. Vi snakker selvfølgelig om solfaktor! Kjedelig tema tenker kanskje dere, men høyst nødvendig. Solen er farligere enn vi søte, naive jenter tror, og på pressemøtet med Dermanor lærte jeg en ting eller to om nettopp dette. Det er kun to korte uker til jeg ligger på Amadores Beach i Gran Canaria med en daiquiri i hånden, og da skal jeg sørge for at kroppen er preppet. I den anledning har jeg fått med meg noen produkter hjem som jeg skal teste på disse to flotte feriene jeg skal på denne våren. Noen av produktene har jeg også pakket med meg i ryggsekken i dag – påskesola er nemlig sterkere enn vi tror!

IMG_4599 collage

Elizabeth Arden PRO SPF 50, Décléor hårbeskyttelsesspray SPF 30, Avène SPF 50 til ansikt og aftersun-gel.

solkrem

Og siden dette er et viktig tema har jeg tatt meg friheten til å lage en tegning i Paint til dere. Her ser dere Gran Canaria i april, og på den grønne kulen ligger jeg å soler meg på en beachclub. Sirkelen over meg er det tynnslitte ozonlaget vårt, og på den blå himmelen står solen og brenner meg med 96% UVA stråler og 4% fra UVB . UVC har jeg ikke skrevet noe om, for disse strålene blir heldigvis stanset av skyer og ozonlag. Her er noen viktige tips til deg som skal handle solkrem:

– Finn ut hvor solfaktoren er produsert. Er den produsert i Skandinavia eller andre nordlige land så passer den mest sannsynlig din hud. Er den produsert sydligere, for eksempel i et land nært ekvator, er det mest sannsynlig at du må opp i det som kalles «SPF» da denne ikke matcher din hudtype.

– Unngå vannavstøtende solkrem om du ikke bader mye. Vannavstøtende solkrem inneholder ofte mye silikon og da er det mange viktige ingredienser som ikke får plass. Vannavstøtende solkrem er derfor for barn – og voksne som bader veldig mye. Disse solkremene er produsert til å vare gjennom fire badeøkter på 20 minutter, og det er derfor viktig å smøre på et nytt lag litt senere på dagen.

– Solkrem har også holdbarhetsdato! Så lenge den er uåpnet er den klar til bruk, men åpnet solkrem har en holdbarhetstid på 12 måneder. Har den «gått ut på dato» er det ikke skadelig å bruke den, men solfaktoren er ikke like beskyttende som den var da den var ny. Tips: skriv dato på solkremene når du åpner de, så vet du sånn cirka hvor lenge du kan bruke de!

– Avénes solkrem med SPF 50 er den eneste solkremen som er godkjent av den amerikanske kreftforeningen, og er derfor anbefalt på områder du blir fort brent, i ansikt og steder du har føflekker, sår eller tidligere har operert for f.eks hudkreft eller føflekkreft. Denne kommer også i «travelsize» så det er ingen grunn til å ikke bruke den i påsken også!

spf

Dette er meg i Sunny Beach – brent og glødende. Slik skal man altså IKKE se ut 😉