Misforstå meg rett, jeg elsker å føle på kjedsomheten. Den inntreffer nemlig sjeldent, og noen dager er det deilig at bloggen er oppdatert, jobben er unnagjort, alle har planer og at tven er full av uinteressante programmer. Men hva med de gangene du faktisk er full av energi og kreativitet? De gangene du ikke får ro i kroppen, og kunne ønske du hadde noe å finne på? Her er mine ti tips for deg som kjeder deg!

IMG_4280

1. Min første prioritet: å vaske ned huset. Jeg slår på vaskelisten min på Spotify og setter igang. Mens jeg støvsuger og mopper gulvene synger jeg etter Jessie J og Beyonce og gir fra meg et shake eller to foran speilet. Jeg elsker det! Opp med vinduene, tenn på røkelsen, frem med sprayflasken – og syng på full hals!

2. Neste på listen er inspirasjonssøking. I dette skribentyrket er det viktig å alltid være oppdatert, motivert og inspirert, og hva er vel deiligere enn å sitte time på time på Instagram, Tumblr og We Heart It og suge til seg inspirasjon? Enten det er til personlig utvikling (qoutes, fitness, sunne måltider osv) eller bloggrelaterte bilder så er det alltid et lite boost i en ellers kjedelig hverdag.

3. Dette punktet burde nesten stå på toppen: hjemme-spa! Jeg elsker å ta meg et langt boblebad med deilige badesalter og oljer, for deretter å smøre meg inn i kremer og lotions, godlukt, hårprodukter og hudpleie. Fjerne all sminken, peele bort døde hudceller, lakke neglene og stelle bryn og vipper. Hva er vel egentlig bedre enn det? Best av alt – favorittserien på macbooken mens jeg ligger under vann og koser meg. Ikke anbefalt med tanke på fuktskader, men jeg kan ikke la vær!

4. Lær deg å spille et instrument! Når jeg kjeder meg tar jeg ofte ned gitaren fra kroken og klunger løs på strengene. Jeg søker opp tutorials på Youtube eller skrur på Garageband med noter og chords, og synger med til favorittlåtene. Jeg prøvde meg litt i band før, men dessverre har jeg glemt det meste av fingerspill. Jeg mimret faktisk om dette her om dagen, og venninnen min husker hvor gal jeg var som frontfigur og vokalist. Åh, those were the days!

5. Finn frem en kul oppskrift på nettet og lag den dersom du ikke har testet den før! Kanskje du finner deg en ny livrett? Jeg er ingen fan av oppskrifter og lager for det meste maten etter smak og øyemål, men en gang i blant surfer jeg gjennom Alleoppskrifter.no og Matprat for å suge til meg litt inspirasjon på matfronten. Blir retten god skriver jeg den ned i en bok eller lagrer bokmerket. Jeg heier på personlige oppskriftsbøker – spesielt om de kan gå i arv!

1212pVklI5KjLd-nzT_HVvFzPo8QL553s2ZC-lM3VZsHtx8,a_fsXleyGq5_wbWVKU1Ug9zpDRDNSNHmnkw-esdUgdE

6. Trening er noe som inngår i timeplanen min, og er egentlig ikke en aktivitet jeg bedriver «når jeg kjeder meg», men hvorfor ikke gå en ekstra tur med hunden, slå rekorden i 60-meteren eller øve på noen nye yoga-øvelser på stuegulvet? Det finnes uttallige Youtube-videoer til nettopp dette – bare et lite tips fra meg til deg!

7. Selfies. Trenger jeg å si noe mer? Smink deg opp og ta noen nye bilder til blogg, Instagram og Facebook – eller kanskje du bare skal snappe noen? Jeg elsker å ha et lager av ordentlige bilder av meg selv, og den beste fotografen er i mitt tilfelle meg selv. Fler som er enig i at de ser best ut på selfies enn hos for eksempel en fotograf? *grøss*

8. Les blogger og nettmagasiner! Jeg vet mange har dette som guilty-pleasure selv om de ikke tør å innrømme det, men det er mye godt lesestoff i en god blogg. Selv har jeg gitt opp magasiner for lenge siden. Tiden strekker rett og slett ikke til, og når jeg først har fem minutter på jobb så surfer jeg heller gjennom en blogg fylt med inspirasjon og oppskrifter enn et papirmagasin. Dessverre!

9. Garderobe og baderomsopprydning. Dette er egentlig noe jeg elsker å gjøre, men som jeg sjeldent tar meg tid til. Garderobeskapet er fortsatt i orden etter forrige måneds ryddesjau (jeg ga faktisk bort en hel søppelsekk!) og neste gang er det baderomsskapene som skal til pers. Her har jeg sikkert foundations og skygger fra 2009, hårprodukter jeg aldri kommer til å bruke og tester/prøver fra goodiebags jeg egentlig ikke ble noe spesielt fan av. Hvorfor tar vi vare på så mye rart?

10. Logg deg inn i nettbanken og lag deg et system i din personlige økonomi! Jeg hater å ikke ha kontroll på økonomien, og i min nettbank finner du brukskonto, lånekassekonto, matkonto, regningkonto, sparekonto, boligsparing og gud-veit-hva. Jeg har faste trekk på hver minste regning, avtalegiro på det som går an, og full kontroll over budsjettet mitt. Vet dere hvor deilig det er, eller?