Bosted: Om jeg noensinne skal tilbake til Rhodos er det ingen tvil om hvor jeg vil bo. Skal jeg bo i byen er det Svea hotell i bar-street som frister mest med sentrumsnær beliggenhet, fantastisk personale og flott interiør og renhold. Innehaveren heter Jonas og er svensk – med andre ord så kan han kundeservice. Skal jeg reise lenger syd skal jeg bo i villaene til fantastiske, serviceinnstilte George. Av de fire seastone villaene i Pefki syns jeg vi fikk den fineste, og jeg stortrivdes med eget basseng like ved kysten. Jeg hører rykter om at villaen ligger på 18 000 norske kroner for en uke, men er man seks personer er dette absolutt overkommelig!

collage

Byer og strender: Vi fikk besøkt Rhodos, Lindos og Pefki, men jeg hører mye bra om partybyen Faliraki på østkysten også. Vi bodde i landsbyen Pefki, og selv om den ikke hadde stort annet å tilby enn pene strender, vannsport og vakre villaer og hoteller hadde den sin egen lille sjarm – for ikke å snakke om verdens beste restaurant, nemlig Coralli. Watersport-parken med den vakre stranden finner dere utenfor Princess Lindos hotell i Pefki. Det er her de tilbyr gratis zumba, vannaerobic, salsa og yoga – verdt en titt om du er i området! Lindos er en typisk gresk landsby med trange, hvite bakgater, gatemusikanter, esler og hvite strender med fler tavernaer og båtutflukter. Her er det mye god, tradisjonell mat, fantastisk turistshopping og mye pent å se på. Dette er en familieby, og her er det omtrent ingen utesteder. Du finner selvfølgelig et par restauranter med høy, gresk musikk, men er det party du er der for så er det Rhodos by som er størst. I Rhodos by vil jeg anbefale dere å sjekke ut Colorado og Alexander bar. Colorado byr på coverband som spiller topplistemusikk, og Alexander har verdens beste kundeservice, gratis shots og drinker, og vannpipe i alle smaker. I Rhodos finner du også Grabbarna Grus og Dream – men det er mest for deg som liker å feste med partysvensker og utdanka Paradise Hotel-deltakere. Rhodos kan tilby en milelang rullesteinstrand med store bølger og kort vei til shopping og uteliv.

IMG_8741jkopiIMG_8708

Shopping: Her er det bare en by å anbefale, og det er «hovedstaden», selve Rhodos by. Her finner du HM, Zara, Sephora make-up, Bershka, Pull & Bear, Oysho og i juni åpner de en egen PRIMARK-avdeling! Sinnsykt irriterende at vi ikke reiste senere, men vi fikk jo shoppet litt på Primark i Gran Canaria, så skal ikke klage 😉 Kjører du leiebil anbefaler jeg at du parkerer ved havna – der er det gratis parkering ved inngangen til gamlebyen! Og herfra er det bare 100 meter å gå til Mango – og alle de andre butikkene som kommer på rad og rekke oppover mot torget. Tips: spis gyros på torget, hold deg unna den lokale iskaffen, ta deg et stopp på Starbucks ved havna og spis middag på Koykos. Shoppingen og utelivet er forresten på motsatt side av byen for hverandre, men det er IKKE langt å gå. Typ 15 minutter fra ene enden til den andre.

IMG_7056

Dinner & drinks: Det er to restauranter som får en shoutout av meg på bloggen, og det er Coralli restaurant mellom Lindos og Pefki, og Koykos i Rhodos sentrum. Coralli har jeg skrevet om fler ganger tidligere, og de serverer de nydeligste rettene! Alle var fornøyd hver eneste gang. Jeg anbefaler moussakaen, mixgrill-fatet, lammeskanken og biffen med peppersaus. De har verdens vakreste uteområde med basseng, egen strand, bruer og elver, og små templer som man spiser maten i. Og reiser dere dit må dere bestille drinken «Pefki Moonlit» (tror det skulle stå moonlight, men samme kan det være) – den er nydelig! Champagne, sprite, jordbær og brunt sukker. Yummy in my tummy! Koykos i Rhodos er på en annen side litt mer tradisjonell. Restauranten ser ganske liten ut når du kommer fra gata, men den er SVÆR! Jeg anbefaler dere å få bord i bakgården – da slipper dere å se fulle turister, masete selgere og slitne, hjemløse dyr. Her bestilte alle mixed grill og FYFAEN (ja, her er det faktisk lov å banne) det var sååå godt! Deilig grillet kjøtt, village sausage, greske kjøttkaker, lam, kylling, okse, svin.. you name it, they have it. Anbefales på det varmeste!

IMG_8658IMG_8536

Kunne du tenke deg å besøke Rhodos?