Dette er en sak jeg har stilt meg nøytral til i mange år, men nå har jeg fått nok. Mange av dere sjekker kanskje et par nettaviser når dere står opp om morningen, og i dag pryder saken min Nettavisen, Sol.no, DRM24Drammens Tidende og politiets twitterkonto. Dagen i går var preget av politiavhør, legebesøk, traumesjekk og telefonsamtaler. Hvorfor?

I natt hadde jeg mitt første mareritt på flere år. I går ble jeg utsatt for noe mindre hyggelig på vei hjem fra jobb. Jeg hadde parkert bilen min ti meter utenfor skolens lokale, men på vei ned til bilen knakk jeg en negl. Jeg hoppet inn i bilen, satt den på tomgang og filet ned neglen mens jeg stirret ut på rushtrafikken. Sånn er det når man er gammel neglbiter. Filer man den ikke ned med en gang så blir den borte.. Mens jeg stirrer ut av frontruta ser jeg en mann i sidespeilet bak bilen. Han nærmet seg. Jeg skjønte hva som kunne skje, men siden jeg har ny bil visste jeg ikke hvor låseknappen var. Plutselig var han i bilen min – i passasjersetet.

IMG_7829

Det var en rumensk tigger. Han var dårlig stelt. Skitten, illeluktende, aggressiv og høylydt. Han snakket ikke engelsk, og enda mindre norsk. Han skrek til meg og strøk fingrene mykt sammen slik man gjør når man er på leting etter penger. Han sjekket gjennom hanskerommet, midtkonsollen, alle skuffer og skap, dørene og koppholderne. Han stjal alt han fant, og selv om jeg skrek, bannet og kjeftet på han forlot han ikke bilen før jeg ringte politiet på høyttaler. Han kom seg raskt ut av bilen, men jeg var raskere. Jeg fikk tatt bilde av han på vei ut! Politiet kom, jeg måtte avhøres, og mannen ble tatt en time senere takket være min snapchat-avhengighet.

Jeg opplevde strengt tatt ingenting traumatisk den dagen, men følelsen av å ikke engang være trygg utenfor jobben i dagslys gjør meg usikker på om man noensinne er trygg i det hele tatt. I natt hadde jeg mitt første mareritt på flere år, men jeg vet ikke om det har noen sammenheng…