Visste du at hele 28% av landets befolkning sier NEI til organdonasjon når deres nærmeste dør, og at det står over 400 nordmenn på venteliste akkurat nå? I fjor døde 12 menordmenn i kø fordi det ikke fantes nok organdonorer. Mange av de døde av sykdommer som diabetes, hjertesvikt og nyresvikt – sykdommer alle kan rammes av. Å bli organdonor er noe av det enkleste som finnes, og i motsetning til blodgivning kan ALLE bli donor. Alt du trenger å gjøre er å laste ned appen «donorkort» i App Store eller Google Play, også fylle ut navn og telefonnummer på dine pårørende. Appen informerer dine pårørende om hvilket valg du har tatt, og oppfordrer de til å gjøre det samme. Etter at du har lastet ned appen skyver du den frem på hjem-siden på telefonen din, og printer ut kortet som du legger i lommeboka.

collage

Jeg vet mine foreldre hadde tatt det riktige valget dersom jeg hadde dødd, men det er ikke alle som er like sikre på hva deres pårørende hadde sagt i den samme settingen. I situasjonen der ens nærmeste dør kan man ofte nekte i sjokktilstand, og føle at alt går for fort frem. Dersom du er organdonor tar du ansvar for ditt eget liv, og ikke minst hva som skjer når det er over. Ta valget selv – bli organdonor i dag! Dine organer kan redde MANGE!

Klikk dere inn på organdonasjon.no for å lese mer om donasjon, donorkort, statistikk og solskinnshistorier ♥