Hei og hopp, og beklager fraværet! Lørdagen endte bokstaveligtalt med et smell, og jeg har vært halvveis sengeliggende med hjernerystelse i to dager. Legen har frarådet meg å bruke pc, tv og mobil, og selv om jeg fikk meg en real trøkk da jeg kysset asfalten med bakhodet takket jeg nei til sykmelding. Og når man er sengeliggende blir man sulten – hva skulle jeg gjort uten middagene fra Adams matkasse de siste 48 timene? Her har det gått i kylling i pita, lammekebab, laksefilet og fiskeboller, og i dag grillet jeg restene fra forrige ukes kasse sammen med en venninnegjeng før denne ukens kasse ble levert.

De to rettene jeg har vært mest fornøyd med denne uken må ha vært den glaserte laksefileten og den deilige, hjemmelagde lammekebaben. Oppskriften på laksen finner du HER, og kebaben kommer her:

IMG_9402 IMG_9400

400 gram lammekjøttdeig blandes med ca 1 dl melk og spisskummen, hvitløk, chili, ingefær, salt og pepper etter smak. Kakene former jeg før jeg bruner de raskt i en stekepanne, og deretter fyker de inn i ovnen på 180 grader i 15 minutter i en ildfast form. Tzatzikien lagde jeg av gresk matyoghurt, hvitløk og agurk, og tilbehøret ble kokt bulgur. Bulgur er laget av durumhvete, og selv om det kan minne litt om couscous er det mye sunnere. Denne retten serverte jeg også pappa, og han ble utrolig positivt overrasket over både middagen og konseptet.

Husk at dere som leser bloggen min får 20% på valgfri matkasse og 4,5 kilo frukt gratis om dere bestiller HER!