Det nærmer seg ett år siden jeg kjøpte min første juicemaskin, og selv om den har støvet bort på hylla de siste månedene er jeg klar for å bruke den igjen. Jeg tror kanskje det har noe med at sommeren er tilbake – for vi er vel alle enige i at det er enklere å få i seg de anbefalte fem om dagen når sol og varme står på for fullt? Juicing ble populært over natten for et par år siden, og nå skal «alle» lage juice, smoothies og shakes hjemme. Og selv om det er både dyrt og tidkrevende smaker det såå mye bedre enn den såkalte «ferskpressede» i butikken.

IMG_9932IMG_9930

Gårdagens juice er laget av rester fra grillfesten på lørdag, og selv om jeg var tom for mange deilige ingredienser ble den faktisk ikke så verst! Innholdet ser dere på bildet over, og den største energikilden i denne juicen er definitivt spinatbladene. Fra gulrøttene får jeg A-vitamin og naturlig betakaroten, mens jeg får sunne karbohydrater og C-vitaminer fra eplet og jordbærene. Ønsker jeg en enda mer flytende konsistens tilsetter jeg kokosvann, og vil jeg lage shake har jeg i kalorifri yoghurt, skyr, kesan eller cottage cheese.