Er det ett menneske i Norge som kjenner Burgaskysten, så er det meg. Etter å ha vært her syv ganger fordelt på snart ti år vil jeg påstå jeg vet det meste som er verdt å vite om hoteller, restauranter, uteliv og shopping. Her er mine beste tips for deg som skal feriere i området Sunny Beach. Håper noen får tatt tipsene mine i bruk – og si i så tilfelle gjerne ifra ♥

Hotell og overnatting:
Sunny Beach har hoteller i alle klasser, fra én til fem stjerner, sentrumsnært og i roligere omstendigheter. I den øverste prisklassen finner du Victoria Palace, Chaika Beach, Hotel Alba, Victoria, St. Helena og Royal Beach – som også er byens største shoppingsenter. Her finner du store basseng og spaanlegg, egne solsenger på stranda og mye underholdning. I den lavere prisklassen finner du Sweet Homes-kjeden, L&B, Hotel & Casino Kuban, Bahami Residence, Izola Paradise og Emerald Paradise. Alle er hoteller jeg varmt kan anbefale videre.

IMG_0074

Restauranter i sentrum:
Favorittrestaurantene mine i hele verden er Bistro Djanny og La Piazza øverst i Flower Street. De har tidenes lengste meny, men også tidenes raskeste serveringstid. De er lave på pris, tar imot store bordbestillinger og har god, lav og lokal musikk. Jeg spiser også mye på Condor i hovedgata og meksikanske Mamacitas i partygata. Ønsker du raskere og billigere mat finner du både Subway, McDonalds og KFC i Sunny Beach.

IMG_0012

Fest og uteliv:
Sunny Beach har noe for alle, og i hovedgata finner du skandinaviske «Den Glade Viking», «Amora» og «Revolution», og bulgarske «The Corner» hvor konseptet er å danse til forskjellig musikk på headset (utrolig morsomt å se på!). Av strandbarer finner du Mexo, Viking og Amigo som alle byr på gode drinker, dansing i sanden og pubcrawls. Av lokale, store diskoteker finner du Lazur med utvendig basseng og vannsklier, Orange og Iceberg med livemusikk og coverband. I år har det kommet en del nye utesteder langs stranden og stedet som først fikk min oppmerksomhet var Bubble bar som tilbyr beachparty på dagtid og skumparty på kvelden.

IMG_0018

Shopping og seerverdigheter:
Her har jeg kun en sterk anbefaling og det er å besøke gamle Nessebar i enden av Sunny Beach. Her finner du gamle ruiner, trange brosteinsgater, fine strender, strandet skip, gode, tradisjonelle restauranter og god bod-shopping. Ønsker du designerbutikker og store kjedebutikker anbefaler jeg deg å ta en busstur til Burgas for ca 30 norske kroner. Dette ligger ca 20 minutter forbi flyplassen og kan tilby alt fra billige boder til dyre designermerker. I Sunny Beach finner du det meste av kopivarer, men du kan også gjøre noen kupp på Royal Beach mall eller i de mest solide bodene hvor de har merkegaranti på for eksempel klokker, solbriller og sko.

PS: Innlegget oppdateres med nye, relevante bilder så fort HTTP-feilen på bloggen har rettet seg. Beklager ♥