Mens andre bloggere skriver om alle romanene de har lest i ferien, hvor mye sort kaffe de drikker om morningen for å komme seg gjennom dagen og hvor mye de har handlet på Zara den siste uken sitter jeg her som et spørsmålstegn. Jeg leser ikke bøker, jeg drikker ikke sort kaffe og jeg har funnet to plagg på Zara i hele mitt liv – og det var på salgsstativet i Bulgaria. Jeg kjøpte meg nettopp falske Prada-solbrller i en bod og skrapte av logoen fordi brillene i seg selv var kule, og i dag har jeg lekt med leketatoveringer på jobben. Jeg rocker nesepiercingen og flanellskjorta i dag, mens jeg i går gikk rundt i en hvit kjole og blomsterkrans. I går ønsket jeg meg billetter til AC/DC, og i dag hører jeg på Robin & Bugge og Gaute Ormåsen. Altså – hvem faen er jeg?

Jeg føler at alle har funnet seg selv, og vet akkurat hvem de er. Noen er så sikre (og dumme) at de har tatovert halve kroppen og kjører på med rock, metall og en bitchy, men tøff attitude, og andre løper daglig rundt i skjørt og kjøper seg blomster på markedet og poster det på instagram med hashtag #inspo #life #nature og #happiness. Vi har også sportsidiotene som hver dag går i 2XU tights, Nike joggesko og hodebunnsfletter mens de avstår fra alkohol, og vi har nerdene som er på sin tredje mastergrad – disse hører vi svært lite fra sånn helt generelt, men også de vet hvem de er og hva de vil. Men hvem er JEG? Hvilken kategori faller JEG inn under i?

Jeg er ALT, men aldri nok. Jeg er rocka, men ikke rocka nok til å ta en stor tatovering eller til å klippe håret mitt i en kul frisyre. Jeg er søt, men ikke søt nok til å kunne gå med tutu-skjørt og blomster i håret og poste bilder fra en blomstereng. Jeg er sporty, men for formfull til å tro at jeg kan gå daglig i treningstøy, og jeg er skoleflink uten å ha toppkarakterer. Jeg har en kjæreste, vi har en leilighet, vi har hunder og en fast jobb og bil, men jeg er heller ikke voksen nok til å slå meg til ro med barn og stasjonsvogn som mange andre venner har gjort.

Hvorfor er det så vanskelig å finne seg selv? Hvilken type er jeg? Jeg vet ikke engang hva jeg ønsker å jobbe med innen journalistikk, eller hva slags skrivestil jeg har. Noen ganger tar jeg meg selv i å starte et innlegg med «hei, hjerter» eller «hei, solstråler» – men så korrekturleser jeg teksten, spyr litt i munnen og fjerner det. I andre settinger kaster jeg rundt meg med banneord og får alle rundt meg til å le, men jeg vil heller ikke være i sentrum av all oppmerksomhet, ei heller vulgær.

IMG_8456

Så kjære som leser dette og har skjønt meningen med livet: hvem er du, og hvordan fant du deg selv? Er det en oppskrift, eller er alle like forvirret? Jeg løper rundt som en hodeløs kylling med et spørsmålstegn på brystet ?