Jeg har vært fast tilhenger av mineralsminke siden jeg startet å bruke BareMinerals i fjor, men nå har jeg funnet en verdig konkurrent i det nye, norske sminkemerket Maria Cosmetics. Maria fører Bella Pierre, et skjønnhetsmerke som spesialiserer seg på mineralmake-up i form av foundation, blushes og bronzers, men også hudpleieprodukter, primere, koster og mye, mye mer. Marias foundations inneholder kun fem ingredienser, er 100% naturlig og ingen av produktene har blitt brukt i forsøk på dyr. Bella Pierre har brukt over ti år på å produsere den perfekte basen, og i deres foundation finner du samtidig concealer, solfaktor, finishing powder og setting-powder som gjør at sminken sitter lenge på huden. Du finner disse til 100 kroner rabatt her.

Mineral make-up inneholder pigmenter som finnes naturlig i jord og stein, og skal være naturlig og fri for alkohol, parabener og kjemikalier som kan skade huden. Mineralsminke inneholder ofte sinkoksid som demper rødhet og akne, og kommer i pulverform istedenfor en flytende masse som ofte kan tette porene og irritere talgkjertlene. Pudderet skal kjennes lett på huden, og dekke like godt som en flytende foundation uten å gjøre huden hverken tørr eller oljete.Maria Cosmetics foundations inneholder sinkoksid som bekjemper uren hud, titanium som gir solbeskyttelse, mica som gir glød og jernoksid som gir fargen til produktet. For at din foundation skal sitte best mulig bør du velge en primer som er laget for produktet du har kjøpt. Denne primeren har jeg skrevet litt om lenger ned i innlegget.

IMG_0855IMG_0793

Nå som sommeren er her liker jeg å gå for en naturlig, sminket look. Jeg skal se fresh og glødende ut, men ikke oversminket, og selv om jeg bruker en del produkt ser det ikke slik ut på det ferdige resultatet. I sommer har jeg brukt mye bronzer, og bronzeren jeg har fra Maria Cosmetics i fargen «kisses» er min absolutte favoritt! Den bruker jeg i tretallsformasjon på høyre og venstre side for å gi ansiktet den solkyssede, skinnende looken. Jeg legger også litt ekstra skygge under kinnbeina for å fremheve nettopp disse.

IMG_0864

Denne primeren er forresten helt fantastisk, og får 10 av 10 poeng hos meg for dekkevne og varighet! > Link <

IMG_0862IMG_0860

– Et lite tips –

Mitt hemmelige triks for å finne min perfekte foundation-match er å blande en nyanse mørkere med en nyanse lysere. Jeg har i sommer blandet latte og nutmeg, og de matcher hudtonen min perfekt – hele året! Jeg bruker en foundationbørste fra samme merke, og selv om den krever litt tid og bruk på å trekke til seg pudderet er den helt knall etter et par påføringer! Myk og god er den også, og selvfølgelig syntetisk. Børstene finner du her.

Snart kommer det en konkurranse hvor du kan vinne mineral-makeup fra Maria Cosmetics!