ROSA SLØYFE AKSJONEN

Dere vet hva som kommer nå, jenter. Det er oktober, og det er tid for å beføle seg selv litt ekstra! Vi har alltid fått høre at det er viktig å kjenne sin egen kropp på godt og vondt, og det gjelder spesielt for oss kvinner som alle står i fare for å utvikle brystkreft, spesielt om du nærmer deg slutten av 20-årene. Rosa sløyfe-aksjonen er til for å gjøre oss ekstra oppmerksomme i oktober, så gjør meg en tjeneste og kjenn på puppene dine i dag! ♥

Breast awareness leaflet 120110_Page_5

Det er laget mange bildekollasjer og instruksjonsvideoer på nettopp dette å føle og se seg frem til symptomer på brystkreft, men ingen beskriver det like godt som disse tegningene. Hva man kan oppnå med sitroner, altså. Det er ikke bare tequilashots og detox! Jeg skal innrømme at jeg hele tiden har gått rundt i min egne lille boble og tenkt «det skjer ikke meg», men plutselig en dag står du der med skjegget i postkassa og angrer på at du ikke ble bedre kjent med deg selv. Å ha store pupper bringer med seg både fordeler og ulemper, og den største ulempen er uten tvil at det er vanskeligere å oppdage farlige kuler i brystet. Men heldigvis er disse klumpene kun én av mange symptomer, så her er det mye å pugge:

signsofbreastcancerposter

Vi snakker størrelsesforskjell, klumper, harde kanter, skrukkete hud, inverterte brystvorter, fargeforskjeller, væske og store blodårer. Har du store fordeler kan det være like nyttig å kjenne langs armhulene også, da hovne lymfekjertler ofte kan være et tegn på nettopp dette. Visste du forresten at norske kvinner ikke får tilbudet om mammografi før de nærmer seg 50 år? Først da får de innkalling annenhvert år. I 2013 fikk 3220 norske kvinner brystkreft. Tror du virkelig alle disse var over 50? Heldigvis kan vi med store fordeler søke om å få dette tidligere, men det er dessverre ingen enkel prosess det heller. Derfor er det viktig å legge merke til forandringer i brystet. So exit this and squeeze your tits – they deserve it.