I går var jeg på kino med kjæresten og et vennepar, og heldig som jeg var fikk jeg lov å velge film. Jeg har hørt mye bra om den norske suksessfilmen «Bølgen» og valgte derfor å se den. Før filmen begynte spurte jeg mannen i skranken på kinoen om den var bra, eller om jeg heller burde se Villmark 2, og da sa han at den var veldig bra og spennende, men at det var litt lite bølge. Altså for få scener med selve bølgen. Vi kjøpte oss litt baconsnacks og hoppet inn i kinosalen, og jeg kan ikke akkurat si jeg ble skuffet. Dette må være en av Norges beste filmer (delt førsteplass med Hodejegerne) og jeg er så fornøyd med skuespillerne, den troverdige handlingen og filmens løp og røde tråd.

BølgenKristoffer Joner i Bølgen

Alarmen går ved skredsenteret i Geirangerfjorden! Raset geologene har fryktet er et faktum og en gigantisk flodbølge er på vei mot Geiranger. Den erfarne geologen Kristian Eikjord (Kristoffer Joner) befinner seg plutselig midt i sitt livs verste mareritt. Han er splittet fra sin familie og det er 10 minutter til det fossende infernoet treffer. Det blir en livsviktig kamp mot klokken før de kraftigste naturkreftene Norge har sett treffer land.

Både Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp spiller fantastisk, og sammen gjør de filmen nervepirrende og spennende for publikum. Jeg var aldri sikker på hva som kom til å skje og hvordan det kom til å ende, og det er ikke mange filmskapere som klarer å få publikum så usikre på nettopp dette. Jeg lo, jeg skvatt, jeg gråt og jeg var glad. Filmen trigget alle følelsene den siste halvtimen, og jeg heiet på karakterene jeg hadde rukket å bli glad i de siste to timene. Et par tydelige detaljfeil i produksjonen gjorde at de mistet en stjerne (og det faktum at det faktisk var litt for få «bølge-scener») men dette er en film jeg anbefaler ALLE å se.

4-stjerner-1024x238