1. Bananfluer elsker søt hvitvin, og maur elsker soyasaus. Har du et lite insektproblem er det rett og slett bare å få disse produktene ut på kjøkkenbenken med en eneste gang! Jeg har lest maaange kjerringråd når det kommer til disse husinnvandrerne, men jeg har selv funnet det som fungerer best hos meg!

2. Barberskum på baderomsspeilet! Tro det eller ei, men barberskum er helt genialt å gni inn speilet på fuktige rom med et tynt lag barberskum. Du skal selvfølgelig tørke det av igjen slik at det ikke synes, men det gir duggfrie speil til tidkrevende morgenstunder, og fungerer utrolig nok i flere uker av gangen. Heldigvis har vi tidenes vifte på det nye badet, ellers hadde jeg selvfølgelig fortsatt med denne billige metoden.

3. Sliter du med å holde det ryddig hjemme? Inviter til middag et par ganger i måneden, og problemet løser seg selv. For hvem vil vel ha besøk når kaoset står på som verst? Jeg og Stian har et opplegg vi kaller for «fem minutter» hvor vi rett og slett skrur på høygiret og rydder, vasket, støvsuger og skrubber alt på fem minutter. Det tar selvfølgelig litt lenger tid, men vi vil jo ikke miste motivasjonen heller 😉

4. Klor og grønnsåpe – overraskelsesbesøk om kort tid? Løp over husets overflater med en fuktig såpe-klut!

5. Sliter du med møll i garderoben, eller på loft og kjeller? Lavendel holder møllen unna og etterlater en frisk og deilig duft! Du kan kjøpe lavendel tørket, i pose eller plukke selv. Jeg regner med det finnes flere der ute som har opplevd å få stygge hull i klær og sengetøy etter litt tørketid på loftet..

11215419_10153167127215067_2122283566_o

STEM PÅ MEG SOM ÅRETS FEMELLEBLOGG! KLIKK HER 

6. Jeg HATER følelsen av kalk mot huden min, spesielt om jeg har gått ifra et fullt badekar og bare latt vannet renne ned i sluket mens jeg har foretatt meg andre, mer spennende ting. Dere vet hva jeg mener, ikke sant? Den følelsen du får når du tar langs veggene i badekaret og kalken klumper seg i hånden din som døde hudceller ÆSJ! Cola er den beste kalkmedisin: bare hell en liter billig-cola langs kantene (gjerne i dusjen, vaske og toalettet også) og vips – det skrubbes vekk lett som bare det!

7. Kokosolje. Altså, for et vidundermiddel! Jeg bruker kokosolje til steking, baking, som hårolje, til å rense avløp, som hudkrem, neglbåndsolje, sminkefjerner, leppebalsam, solbrenthet, irriterende nupper man får etter barbering og ja, alt.

8. Jeg har hørt en myte om at termosen er «ødelagt» for annen bruk om den først brukes til kaffe, men det er selvfølgelig svada. Ha en liten skje bakepulver i termosen og skyll/rist med varmt vann, og vips har du en luktfri og «ny» termos!

9. Har du gått på samme smellen som meg, og latt folk røyke inne i leiligheten din? Det er ikke lurt, og lukten fester seg til alt av møbler, tepper, gardiner og klær. Heldigvis har jeg et husmortriks til dere! Sett frem en bolle med eddik i en hylle eller vinduskarm, og røyken fjerner lukten. Det er nesten litt magisk. Skulle tro eddiken sugde til seg røyken på en eller annen sær måte!

10. Kviser. Enten du har de selv, har besøk, eller har en tenåring i huset. Jeg har brukt hundrevis av produkter, og til tider også vært desperat nok til å prøve alle kjerringråd på nettet. Dere vet følelsen: et stort event er rett rundt hjørnet, og plutselig har Mount Everest krøpet ut av kinnet. Det eneste jeg kan anbefale er drying lotion fra Mario Badescu! Produktet er latterlig billig i forhold til effekt og mengde, så her er det penger og frustrasjon spart! Du finner produktet her <- lurer på om det er eneste stedet du får tak i det også..