Det er tydeligvis lett å være rebell i kjellerleiligheten sin, for Gud forby at du skal lykkes her i verden uten at de gamle facebooktantene forteller deg at det du gjør er feil. Å oppnå suksess på en ukontroversiell måte i Norge må du helst bare glemme, for det blir neppe godtatt. Selv elsker jeg mennesker som finner lidenskap i entrepenørskap, og jeg er glad jeg klarer å misunne disse menneskene istedenfor å utvikle meg selv til et nettroll som stinker av misunnelse. Gründervirksomhet er noe av det viktigste som finnes for at et samfunn skal gå rundt, for hvor hadde vi fått pengene våre fra om ingen skapte arbeidsplasser – om ikke til oss, så til seg selv? Gründere er inspirerende og beundringsverdige, for ikke å nevne nødvendige, men dessverre er det mange som kritiserer disse spirene. Spesielt de kreative menneskene som lever av å gjøre noe de liker. For en jobb jo være trist og miserabel, ikke sant? Ellers så er det jo ingen jobb. Vel, disse menneskene har fått til noe som de fleste ikke får til, og de har oppnådd suksess på steder dere jantelovsforjempere aldri kunne drømme om å lete.

Jeg lovte meg selv å ikke blande meg inn i denne saken, men herregud så frustrerende og vanskelig det er å holde kjeft! Spesielt når jeg både er utdannet journalist OG blogger om like mye rosa hverdagspjatt som alle andre i denne diskusjonen. Anki Gerhardsen er en skam for journalistikken. Med sine personangrep og ytringer burde hun legge ned karrieren og starte en blogg – ironisk nok. Denne damas meninger hører strengt tatt ikke hjemme noe annet sted enn i et privat forum, og fortjener ikke publisitet i landets største aviser. Å si at en blogger skal komme seg tilbake til sminkespeilet sitt, for det er der hun hører hjemme sier bare hvor lite samfunnskunnskap du besitter. Da kan jeg like gjerne kalle deg et sosialt tilbakestående dyr, så be deg reise til helvete tilbake til dyreparken.

Er det seriøst jævlig irriterende for dere at mennesker kan være vakre, kloke og rike på en og samme tid?!

IMG_6282

—> STEM PÅ ÅRETS FEMELLEBLOGGER HER <—

Beklager, men dere har tapt denne kampen for lenge siden. VGs egen avisredaktør skal tidligere i høst ha uttalt at han ikke ville skrive om boken til bloggeren Cathrine Heienberg. Hvorfor? Fordi hun var blogger, og han mente hun var innbilsk som trodde hun visste alt. Men å dele artikkelen der Anki Gerhardsen angriper Sophie Elise var intet problem – for Anki har jo forstått alt. Eller? Det dere hvertfall ikke har forstått er at det dere skriver i et kommentarfelt på nett sier om dere selv enn om mottakeren. For hvem er vel idioten – jenta på 20 år som ble kjent over natten og har en millioninntekt du aldri kan drømme om, eller du som hetser fremgangsmåten hennes på en så lite konstruktiv måte at du får 70 000 av hennes blogglesere og 600 000 norske bloggere imot deg? Du er dum, du. Ikke jeg, Sophie Elise eller de andre bloggerne. Vi hadde aldri vært dumme nok til å sette oss selv i den situasjonen.

Om det er så sinnsykt vanskelig å stå på sidelinjen i skyggen og se på at folk oppnår suksess, så foreslår jeg at du gjør noe med ditt eget liv istedenfor å blande deg opp i alle andres. Du kan for eksempel videreutdanne deg om du ikke er fornøyd – på den måten kan du begynne å tjene gode penger selv. Med den konkurranseinnstillingen, hatet og misunnelsen du besitter vil jeg anta du egentlig er et arbeidsjern ut av ville helvete, så du hadde sikkert vært ettertraktet på jobbmarkedet om det ikke hadde vært for de smålige, offentlige ytringene dine på nett. De fleste kan være smarte og deilige på samme tid: du må bare åpne opp de trangsynte øynene dine og se forbi kommentarfeltene du er så glad i.