I skrivende stund finner dere meg høyt over bakken. Har jeg i det hele tatt fortalt dere at jeg er på juleferie i Trøndelag? Jeg flyr med Norwegian fra Trondheim lufthavn Værnes og ned mot Oslo i dag for å feire jul med familien etter et alt for hyggelig besøk i nord. Familien til Stian er helt fantastisk, og etter et mat-gilde, mye godt i glasset og mye latter er jeg klar for pendling, henting av hunder og en hyggelig julelunsj med familien i Drammen.

IMG_1133

Som dere vet har jeg fryktelig flyskrekk, og til tross for at dette er min 13. gang oppe i luften bare i år føler jeg meg helt hjelpesløs. Det hjelper ikke akkurat på skrekken å reise så mye alene, men jeg regner med pilotene er like gira på å komme hjem til jul som det jeg er. Det er meldt turbulens på grunn av stormen i vest, men jeg holder fast med nebb og klør – og et par piller for nervenes skyld. Det viktigste med flyturen er jo uansett å knipse et bilde av vingen med soloppgangen i bakgrunnen, am I right? Haha! Det beste med Norwegian er at de har internett ombord, og en flight-tracker som følger alle fanene i nettleseren min. Som for eksempel nå så ser jeg at det kun er 29 minutter igjen av flyturen, og 20 av disse går med til landing. For en syk verden vi lever i. A til B på null komma niks! Heldigvis er pilotene så greie og flyr lavt slik at jeg kan se gatelysene på bakken. Merkelig nok gir det meg en viss trygghet.