Kjære alle landets 16-åringer. Faen så deilige dere har blitt. Noen av dere er faktisk så vakre at det går meg på nervene. Når jeg var 16 gikk vi alle i hvite Jean Paul jakker og hullete Sisters Point jeans bundet opp med strikk på anklene. Vi hadde Lindeberg-belter rundt livet, og hørte på Basshunter mens vi smugdrakk hjemmebrent brygget av en shady type oppi nabobygda. Sminken lå kladdete i fjeset, og vi trodde vi var lekre i våre solpudder-dynka tryner som på toppen av kransekaka var malt med fem hundre lag, klumpete maskara. Vinget eyeliner var det ingen som hadde hørt om, og lipliner var forbeholdt Dolly Parton og Pamela Anderson. Selfies eksisterte ikke, og de peneste bildene av oss er tatt med et 3,5 megapixelkamera med blitz og selvutløser. Disse ligger mest sannsynlig på nett via en blodharry Piczo-hjemmeside.

collage

Mens dere ser ut som en gjeng med 25 år gamle Kardashian-jenter, så jeg ut som noe Linsey Lohan hadde spydd ut på rehab. Og tro meg, jeg ble betraktet som både pen og populær i mine glansdager. (Lurer på om barnebarna tror på det når de ser disse bildene..) Jeg må fortsatt vise legg på polet i en alder av fire-og-tyve, mens dere mest sannsynlig har trumfet gjennom kassa med deres konturerte kinn og tykke bryn siden barneskolen. Neglene deres er lange som dagen er lang, mens mine stubber har blitt bitt på siden jeg barnehagen. Jeg brukte pengene mine på ostebriks, godteri og kantinemat. Dere bruker de på vippeextensions, lipfillers og korsetter for å likne mest mulig på de armenske Hollywood-dronningene. Instagramprofilen deres ser ut som et magasin jeg leser på venteværelset hos tannlegen. Piczo-siden min gjorde ikke det.

collage

Jeg er selvfølgelig bekymret for at dere blir for tidlig voksne og mister mye av den morsomme barne – og ungdomstiden jeg aldri ville vært foruten. Jeg er også bekymret for de som ikke besitter like heftige skills på make-up og beautyfronten, og er redd presset blir høyere og mobbingen hyppigere. Jeg er også redd de blir enkle offer for trakassering og pedofili når det blir vanskeligere å vanskeligere å se forskjell på en fjortenåring og ei i 20-åra. Jeg er også bekymret for hvordan de vil se ut når de blir eldre da mye make-up og fillers over tid kan gjøre skader på hud, porer og vev. Jeg er jævlig bekymret.

Men dette er strengt tatt ikke mitt problem. Jeg skal bare stirre, misunne og nyte mine halvveis-til-femti ♥

–> LES FLERE INNLEGG FRA DEBATTKATEGORIEN HER <–