Asan har utfordret meg til å skrive 10 ting som får meg til å føle meg fresh i hverdagen. Jeg har mine tradisjoner og favoritter som de fleste andre, og har en liste over rutiner og produkter som redder meg i hverdagen. Let’s face it: det er ingenting verre enn å gå rundt i byen og føle seg ufresh. Svette armhuler, klam skinnjakke, varm strikkegenser, vått hår og skitne sko på en solfylt vårdag er ikke det jeg ser på som hverdagslykke. Her har du mine lifehacks for en fresh hverdag:


1. Good-hair-day. Ja, det kan faktisk planlegges! Ved å dusje før sengetid og stå opp tidlig kan jeg få lokkene til å falle perfekt på skuldrene selv om jeg er tidenes verste på å style hår. Kanskje du kan sovne med fletter eller hårruller? Hvis uhellet er ute og håret er fett så har du alltid tørrshampoo eller muligheten til å gre håret bakover i en wet-look eller sleek hestehale. Fint hår er viktig!

12837625_10156648465645252_1502843404_o

2. Solbriller. Solbriller skjermer ikke bare for solen, men også mot lys fra snøen på vinteren. For ikke å snakke om hvor greit det er å kunne dekke halve fjeset om man ikke rakk maskara eller har litt bakrus fra gårsdagens festligheter. Jeg har alltid solbrillene på nesen, i veska, eller i håret som hårbøyle!

3. Kaffe. Ikke bare er det godt, men det er riktig så fasjonabelt også! Kaffe gjør at jeg får lyst til å stå opp av sengen, og det gjør at jeg våkner opp når jeg virkelig trenger det. Jeg føler meg også fresh når jeg er på dagens tredje kopp og fingrene løper over tastaturet av kreativitet. Jeg har selvfølgelig også en kul take-away kopp jeg bruker de dagene jeg pendler i noe annet enn bil.

4. En helaften i badekaret – gjerne på en søndag før en heftig arbeidsuke eller kvelden før en fest. Eller bare til hverdags når jeg har god tid på kvelden! Da fyller jeg vannet med badeskum som gir kroppen fuktighet, peeler huden, barberer leggene, kurer håret og gir ansiktet en real behandling med ansiktsmaske. Alt dette mens jeg ser på tv-serier på macen eller leser en bok i forsøk på å ikke miste den i vannet.

P3100030

5. Produktserien til Asan Fresh  Jeg har brukt Asan dusjkrem – og intimvask i mange år, og er selvfølgelig også en av festivalidiotene som har hundre pakker intimservietter med meg i tilfelle noen i campen skulle trenge en quick-fix.  Asan fukter huden, dufter godt og gjør at jeg føler meg fresh gjennom hele dagen.

6. Vippeextensions! Med vippeextensions ser jeg faktisk våken ut når jeg er våken! Jeg har veldig smale øyne i tillegg til å være en maskaraplukker (du vet, de som plukker vippene tom for maskara iløpet av dagen og ser ut som en søvnig pandabjørn på trikken hjem) så vippeextensions er et must i hverdagen om jeg skal føle meg fin.

7. God rutine på dagens måltider. Jeg føler meg ikke i form om jeg ikke får i meg sunn og variert mat utover dagen, og jeg har i mange år spist for lite og for sjeldent, noe som har satt en real brems i forbrenningen. Nå er kostholdet så viktig for dagsformen, så jeg har blitt litt av en meal-prepper! Jeg lever på kyllingwok, cottage cheese, tunfisk og grønnsaker, og jeg føler meg mye freshere i verdagen når magen har det bra.

P2016816

8. Tilbake til det med hår – tørrshampoo! Batistes tørrshampoo er alltid med meg i tilfelle det oppstår en hårkrise. Jeg er veldig fæl til å ta på meg selv i både ansiktet og håret, og med litt olje eller håndkrem på hendene blir håret fort seende fett ut. Et par spray med tørrshampooen og du sparer håret for en slitasje-vask!

9. Et nøye utvalgt antrekk som jeg bruker lang tid på å velge ut kvelden før. Ofte slumrer jeg litt for lenge om morgenen og ender opp med å hoppe opp sorte jeans og en cardigan før jeg løper ut av døren, og det er ikke veldig stilig. Det er heller ikke veldig meg, så jeg føler meg hverdagsfresh i et mindre tilfeldig antrekk.

10. Trening! Spesielt på dager hvor jeg har fri eller hjemmekontor og kan trene i solen, ute på dagtid. Trening gir kroppen endorfiner, huden glød og hjernen energi. Jeg elsker å gå turer med hundene i skogen, gjerne helt alene med favorittsangene på øret. For ikke å nevne fotballen! Jeg har aldri hatt det så GØY på trening før!