Vi sover mindre enn noensinne, og er mer avhengig av mobil og nettbrett enn noe annet. Vi har de med oss overalt: på jobb, i sofaen, i bilen. Inn på badet for å spille av musikk og inn på soverommet for å surfe etter kveldens kos med samboeren. Vi får aldri fred fra telefonen, og den får aldri fred fra oss. Over halvparten av oss (og omtrent alle på min alder) sjekker telefonen rett før sengetid, og det vi kanskje ikke er så opplyste om er at lyset fra skjermen hindrer kroppen i å produsere nok av det søvndyssende stoffet melatonin. Søvnmangel er ikke akkurat helsefremmende, og mange blir syke av nettopp dette. For ikke å snakke om hvor mange ulykker dette kan føre til i for eksempel trafikken. Søvn er viktig, derfor lanserer IF forsikring kampanjen Offline o’clock som skal minne oss på å bruke mobilen mindre på kvelden. Faktisk skal vi ta en pause fra klokken 22 – du og jeg. Jeg krever kanskje mye om jeg ber dere å starte i helgen, men på søndag er det stopp klokken ti, sharp!

Jeg er sykelig avhengig av mobilen min, og det kan jeg enkelt innrømme å ha vært de siste 2-3 årene. Jeg må ha den med meg overalt – til og med på do. Snapstory skal oppdateres, mail skal besvares, Instagram skal sjekkes og Facebook skal leses. Døgnet rundt. De siste ukene har vært så ille at jeg har våknet av meg selv 04-05 på morgenen og sjekket telefonen og de eventuelle beskjedene som har kommet inn mens jeg har vært i dyp søvn. Det har tatt over livet mitt, og jeg må sette en stopper for det ASAP. Derfor forbyr jeg meg selv fra nå av å sitte våken foran skjermen i sene nattetimer. Ser dere meg oppdatere snapstory eller noe som helst annet etter klokken 22 i hverdagen får dere lov til å kjefte på meg. Den eneste skjermen jeg får lov til å se på er TV.

Skjermbilde 2016-03-31 kl. 13.53.33

KAMPANJE I SAMARBEID MED IF FORSIKRING