Hei dere! ♥ Har dere hatt en fin dag hittil? Jeg har endelig mottatt oppskriften på denne nydelige fletten, og Ingvild, min faste frisør på KarlssonBarlindhaug avdeling Vika, skal prøve så godt hun kan å lære bort den enkle teknikken som gjør fletten så fin! Hun lagde tre forskjellige hverdagsstylinger på meg før jeg dro til København forrige uke, og dette er en av frisyrene vi skal presentere for dere. Denne tar ikke lange tiden, og den er mye enklere å lage enn for eksempel en fiskebensflette. Alt du trenger er små (gjerne gjennomsitige) gummistrikk!

collage1

Dette er en superfin flette som passer perfekt til bryllup, festivalsommer eller bare en enkel styling til hverdagen når man ønsker å gjøre litt ekstra ut av det. Tuper håret gjerne litt på kronen før du begynner for å lage litt ekstra volum, og fukt gjerne håret lett med en saltvannspray i lengdene. 

1. Man starter med å dele av håret ved tinningen på begge sider, helt bak til midten av hodet. Her det viktig å få med nok hår slik at man får en fin fylde på kronen når man skal lage denne fletten. Fest strikken rundt håret du har delt av (les: blanke blax strikker ol. slik at festet ikke synes. Disse får du kjøpt på blant annet Glitter)

2. Etter strikken er festet er det viktig at man ikke har festet den for stramt, slik at man kan ta to fingre fra undersiden av håret og igjennom på innsiden av strikken for å lage ett lite «hull» slik at man kan dra hele halen igjennom på oversiden. Husker dere topsytail? Dette gir en veldig fin tvinnet effekt som også gir litt lett volum.

3. Du gjør det samme som på punkt 1 og 2. Del inn håret fra tinning og bakover, her også viktig at mann får nok fylde slik at fletten får den tykke looken. Her det er viktig at man fester strikken utenpå den halen man lagde foregående – på den måten skjuler man strikkene.

4. Deretter forsetter man bare på samme måte hele veien nedover. Alltid ta to deler ytterst fra det håret som blir igjen etter sist feste. Det er viktig å ha nok strikker! Man kan gjerne dra ut fletteløkkene en del om man ønsker det – det gir det en litt mer rufsete bohemlook. Husk: det er kun fantasien som setter grenser. Lykke til!