Norge kryr av piller – dette er noe du vet spesielt godt dersom du er bloggleser eller blogger selv. Det er ikke lenger slik at vi går på multicomplex, drikker tran og tar de nødvendige medisinene vi trenger for å holde oss friske og i live. Nå skal det tas en pille or hvert minste lille problem eller kompleks, og ifølge toppbloggerne landet rundt er alle pillene selvsagt «magiske». Om de er magiske i form av at de fungerer eller om det er fordi de sender 20 000 kroner direkte inn på konto, det er det ingen som vet ennå.

IMG_4659IMG_4654

Betakaroten som jeg sverger til, og chilipillene jeg foreløpig ikke har noen tro på.

Selv har jeg falt i mange av fellene. Jeg har testet hele skalaen av slankepiller, vitaminer og piller for både hår, negler, hud, og tenner. Det ene merket lovte meg til og med hvitere øyne. Altså, what? Haircare for tykkere, lengre og mer glansfullt hår? Trodde nøkkelen var sunn og variert mat, en kvartalsvis klipp og gode hårprodukter, jeg? Hva med slankepillene som skal dempe matlysten og øke forbrenningen? Hva skjedde med god gammeldags trening og sunt kosthold? Snart inneholder vel pillene speed så du ikke klarer å la vær å bevege deg, og dermed går ned i vekt.. Og hva skjer med reseptløse piller du skal svelge for å få fin hud og blanke øyne? Hadde jeg hatt et kviseproblem hadde jeg snakket med legen min angående en antibiotika-kur. Jeg hadde ikke kjørt i meg tryllestøv og innpakket urter til 700 kroner. Kan vi ikke bare være enige om at vi alle hadde vært pillenarkomane om det hadde vært så himla enkelt? Det er selvfølgelig ikke så enkelt. Da hadde alle sett ut som supermodeller, og sist jeg sjekka så gjør vi ikke det. Vi må slutte å putte alt mulig dritt i kjeften!

Men det er to typer jeg sverger til. Betakaroten når sommeren eller neste sydenferie nærmer seg og god, gammeldags C-vitaminer i bruseform dersom immunforsvaret kneler litt og jeg ikke vil sende inn egenmelding på jobb på grunn av verkende feberrygg eller en snikende influensa jeg egentlig mistenker for å være en hverdagslig forkjølelse. Dette fungerer, det er nødvendig og helsefremmende, og det lover hverken gull eller grønne skoger annet enn å hjelpe til litt og forebygge litt rusk. Hvorfor? Fordi jeg vet de fungerer. Skjerpings!