collage3

Forhåpentligvis er det ikke lenge til overtakelse av ny leilighet, og jeg kjenner jeg klør i fingrene etter å innrede noe helt nytt etter å ha tilbragt seks år av mitt voksne liv i den samme, lille leiligheten. Det nye hjemmet er ikke bare dobbelt så stor, men det er flere soverom, en stor gang, en stor, åpen kombinasjon av stue og spisestue, og en trappegang som skal innredes. Dette er mye å ha i tankene da dagens møblement ikke engang dekker opp ett av rommene i den nye leiligheten. Mye må handles inn, og jeg har derfor satt opp et inspirasjons-innlegg til meg selv med en «liten» ønskeliste til de som måtte ønske å bidra med interiør i bursdags – eller innflytningsgave. Der er mye som er uklart, men jeg har bestemt meg for en del. Jeg vil kombinere industri med skandinavisk design i det nye hjemmet, samtidig som jeg myker opp med chunky tepper og saueskinn. Jeg vil ha praktiske løsninger som rommer mye på få kvadrat, mørke vegger, men åpne løsninger og mye lys. Målet er en minimalistisk stil med mye luft mellom møblene – noe som står i stor kontrast til dagens livssituasjon.

Uten navn1collage2

De fleste ønsker et lyst soverom som gjør det enkelt å våkne, men for meg er det helt motsatt. Gi meg betong, murpuss, stein og tre – og gjerne en sengegavl med plass til en million brennende stearinlys. Soverommet må være mørkt for at jeg skal få den maksimale komforten, og jeg er glad jeg fant ut av det i god tid før flytting og oppussing. Jeg vil ha en stor, myk seng fylt med dobbeldyne, puter, tepper og saueskinn, og det skal være helt fritt for tv, sosiale medier, hundehår og andre ting man gjerne ender opp med på soverommet. Dette blir husets lille zone of wellness, og her skal jeg tilbringe de lange, deilige lørdagene og de slitsomme, tunge søndagene. Rommet skal fylles med lys, bøker og store, grønne planter og det skal lyses opp med minimalistiske lyspærer i snører fra taket. Sengegavlen skal jeg få pappaen min til å lage. Den han har laget til oss nå er bare SÅ fin!

Uten navn12collage1

Det er ingen tvil om at vaskerom er høyt prioritert. Nesten like høyt som en stor og romslig garderobe. Så hvorfor ikke kombinere? Leiligheten jeg har kjøpt har store, innebygde klesskap, og med små justeringer og en heftig rørleggerregning sitter jeg igjen med skjulte vaskemaskiner og tromler med enkel tilgang til både tørkeplass, strykejern og skapplass. Rommet er på rundt 16 kvadrat ekskludert skapplassen, så det er mye plass å ta av. Selvfølgelig burde man prioritere gjesterom, men hvem skal oppholde seg i huset mest – de som bor der, eller de få overnattingsgjestene man har etter en årlig hagefest? Det er viktigere at sofaen er stor og myk så eventuelle gjester kan kose seg der – og derfor valgte jeg Skeidars Modern Living med cosy corner.

Uten navnDecorating-WIth-Neutrals-6


Uten navn

Coffee-table books fra Platekompaniet // grønne planter // henge-stol til verandaen // lamper fra Lagerhaus // missoni-håndklær // bord fra Skeidar // hodeskalle fra Black Design // teppe fra Skeidar // saueskinn av villsau i jordfarger // ghost-chair til hjemmekontor // duft fra Voluspa