Kan dere se for dere en verden uten tv, internett, telefon eller muligheten til å få med seg nyheter? Vel, det kan jeg. Etter å ha vært delvis innesperret i et hus med intet annet enn en fremmedspråklig radiokanal og brettspill på et spansktalende språk har jeg innsett at jeg ikke trives uten disse digitale hjelpemidlene. Jeg har vært totalt adskilt fra omverdenen uten å få høre en eneste liten nyhet, og hva tror du skjer når jeg lander i Norge og endelig får telefonen min tilbake?

Pokémon. Pokémon overalt. Pokémon i alle nettaviser. I alle butikkhyller. Over hele facebookfeeden min. Tror dere jeg skjønner hva faen som foregår? Har jeg reist tilbake i tid hvor Pokémon plutselig er kult igjen? Også blandt voksne? Eller er jeg i fremtiden? Pokémon-monstre som dukker opp i mobilkameraet mitt? Hvordan i helvete fikk de til det? Selvfølgelig følger det med en liten følelse av å være totalt oppgitt over menneskeheten. Her har en homseklubb blitt beskutt, flyplasser har blitt bombet, en stormakt har trukket seg ut av EU. Og hva gjør vi? Vi løper rundt på Gardermoen og jakter på Pokémon. Er det noe mer jeg ikke har fått med meg?!

13754687_10153479948796887_2697876417710478594_n

Jeg kunne nesten ønske jeg var innesperret i reality-boblen for alltid, for dette er jeg virkelig ikke klar for.