Det har mildt sagt kokt over på telefonen i dag, og det renner inn telefonsamtaler, meldinger, mail og notifications. Som om det ikke var nok så er trynet mitt overalt i media, og hittil har både VG, KK, MinMote, SIDE2, FEM, Drammens Tidende og andre lokalaviser kastet seg over nyheten. Det eneste mediehuset som har valgt å vinkle deltakelsen vår negativt er Dagbladet, og det med en bekymringsmelding som beskriver kroppen min som for slank til å delta i den nye versjonen av Top Model. Hadde jeg vært deltaker i en vanlig sesong så hadde jeg vært for stor. I denne sesongen satser produsentene på kurver og karisma fremfor «size zero», og jaggu hagler ikke pepperkorna inn fra både journalister, eksperter og nettroll. Jeg er rett og slett ikke stor nok for at jeg kan kalle meg selv curvy. Ifølge et nettroll er «curvy» betegnelsen på kvinnfolk som er størrelse 48 og oppover. Poenget med sesongen er å vise den gylne middelvei. Vi er sunne, sporty, friske, oppegående og smarte jenter som representerer normalen i samfunnet. Vi fremmer hverken sykelig undervekt eller sykelig overvekt, for begge deler er like usunt. I denne sesongen av Top Model finner du jenter fra størrelse 38-44, som i følge statistikken er midt på tabellen av hva som er normalt i Skandinavia. Det er ikke kroppspresset i seg selv som er farlig i dette samfunnet, det er unødvendige diskusjoner som dette som får unge jenter til å sette spørsmålstegn ved egen kropp.

P6260596K