For mange er dette en helt alminnelig tirsdag. Den dagen det er verst å komme seg opp av sengen på. Den dagen vi liker minst av alle de andre ukedagene. For meg er dette den første tirsdagen i resten av mitt liv. I dag forsøker jeg og 17 andre jenter å snu på hvordan hele verden tenker om hva de ser når de ser på seg selv og hva de. Vi ønsker å endre motebildet og hvilke skjønnhetsidealer vi tilber verden over – og dette gjør vi ved å blottlegge våre liv, kropper og følelser på tv-skjermer i hele Skandinavia med full eksponering og en høy kritikk – og slakterifare. Vi ofrer vårt eget selvbilde og vår skjøre selvtillit for at andre jenter skal føle seg bedre med sitt eget, og det er noe jeg virkelig føler jeg kan være stolt av.

I dag er dagen hvor vi viser at det er greit å være stolt av seg selv uansett hvor høy du er, hva tallet på vekta sier, hvilken klesstørrelse du har eller om hoftene og lårene dine er fulle av strekkmerker eller appelsinhud. Vi viser det brede spekteret fra størrelse 38 til 44 – det som ifølge statistikken er normalen for unge jenter i Europa. I dag slår vi et slag for det normale. For det er nemlig ikke slik at noen av oss tror vi er noe som helst annet enn nettopp det. Kurver og karisma, det var det de søkte etter og det er det vi har gitt dem. I denne sesongen får du se alt annet enn tigh-gaps, bikini-bridge og collar-bones. Litt rumpe, pupper og lår derimot, det kan jeg love dere masse av.

IMG_5702IMG_7153

Om jeg klarer å hjelpe så mye som én jente der ute med å få et bedre forhold til seg selv og egen kropp så kan jeg ta imot all kritikk i verden. Det er først når tilbakemeldingene fra seerne kommer at jeg får bekreftelse på om denne reisen var verdt det eller ikke. Jeg krever en endring. Jeg krever at vi lykkes. Vi SKAL lykkes! Jeg håper dere blir med meg i denne bevegelsen og hopper foran tv-skjermen klokken 21.30 i kveld. Top Model går på FEM, og jeg er klar for å levere masse humor, selvironi og ikke minst kurver og karisma. Hilsen en tøff tiger!