I kveld er det duket for Top Model Scandinavias sjette episode, og i dag skal vi fotograferes i ekte Coachella-stil i en idyllisk skog utenfor Lisboa. Jeg elsker festivallivet, og digget inspirasjonen, tankene, sminken og stylingen bak denne shooten. Under den forrige fotograferingen fikk jeg beskjed om at det var litt lav stemning under shooten på bussen – noe jeg selvfølgelig var uenig i, men tok til meg selv om jeg visste at det var hele settingen som hemmet meg. På «girlband» shooten fikk vi som gruppe også kritikk for laber stemning selv om jge fikk beskjed at jeg gjorde det bra. I denne episoden er energinivået for høyt, og både jeg og Helena sitter igjen irriterte i ettertid, rett og slett fordi det er nærmest umulig å lese juryen og fotografen, og vite hva de vil ha.

image-29

Joona og Nicky er for det første to vidt forskjellige fotografer. Mens Nicky skryter deg opp til høy selvtillit og fantastiske bilder er Joona flinkere til å «ta deg» på tingene du gjør feil slik at du omtrent ser trist eller streng ut på bildene. Og jeg vet ikke med dere, men jeg jobber ikke bra når jeg får negative tilbakemeldinger etter hvert eneste kameraklikk uansett hva jeg gjør av endringer i kropp og ansikt. Slik følte omtrent alle jentene i Top Model det med disse fotografene, og det var et stort problem «behind the scenes» – nettopp dette at vi aldri visste hva de forventet, og at de forventet ulike ting fra jury til jury, fra gang til gang. Lina og Jonas ville som regel ha energi og latter, mens Janka på en annen side skal ha oss dødsseriøse og mer profesjonelle (ikke at vi visste hva det ville si å oppføre seg som en profesjonell modell så tidlig i konkurransen, men..) Vi har ikke vært i Portugal mer enn 12 dager på nåværende tidspunkt, og er fortsatt redde, usikre og omringet av ukjente og profesjonelle mennesker.

Jeg er derfor fryktelig redd for at juryen skal få oss til å se useriøse og uprofesjonelle ut. For vi aner jo faktisk ikke hva vi driver med i denne konkurransen ennå. Det skal også sies (til dere som trodde dette var en modellskole for amatører) at vi ikke lærer en dritt i Top Model, men den informasjonen får dere i et eget innlegg.

Det jeg er mest bekymret for i dag er mitt lille utbrudd etter forrige ukes shoot, som jeg ikke ser ut til å komme meg over. En ny transekommentar hopper ut av kjeften min, men i dag klarer jeg heldigvis å legge til ordet «dragqueen» i tillegg. Nå har dere lært meg forskjellen på transseksuell og «menn i kvinneklær» ved å kritisere meg i alle mulige kommentarfelt, så en slik strofe skal dere få slippe å høre fra meg i tiden etter Top Model. By the way, jeg visste selvfølgelig forskjellen. Jeg kjenner to som er midt i et kjønnsskifte fra kvinner til menn, så det handler ikke om uvitenhet. Problemet er å formulere seg riktig rundt alle kameraer, jury, deltakere – og alle forventningene de innerst inne har til gode sitater. Men jeg regner ikke med at alle dere overveier hvert eneste ord av hva dere sier når dere snakker med folk i hverdagen. Forskjellen på deg og meg er at jeg er på TV. Mine ord kommer på TV-skjermen og ligger på nett for alltid. Jeg er en offentlig person, så meg er det tydeligvis lov å hate – selv om jeg sier unnskyld og prøver å forklare hvor menneskelig det er å gjøre en sånn glipp. Ja, til og med to ganger. Nå har jeg lagt ut klippet selv, på MIN Youtube. Så kan dere hate så mye dere vil.

14349095_1736158703303637_289367117_n

Vi ses i ruta klokken 21.30 på FEM ♥ PS: slapp av – det er ikke så ille som det ser ut. Mvh CareFaceHaugaard 👆