OK, dette er hands down noe av det smarteste jeg har sett! Hertz bilutleie har lansert bilpool – frihet på deling! Det går rett og slett ut på at du deler en Hertz-bil med andre som heller ikke ønsker å bruke penger på billån, forsikring, verkstedregninger og drivstoff, og at du enkelt kan booke din bil og reise på nettet istedenfor å måtte innom et utleiekontor. Du registrerer en bruker enkelt på hertzbilpool.no og logger inn med ditt personlige, selvvalgte brukernavn og passord når du skal booke bil. Etter du har registrert deg får du en bruksanvisning og et Hertz-kort i posten. Dette kortet er genialt!

pa040699

Rett før det avtalte leietidspunktet mottok jeg en SMS med registreringsnummer på bilen (slik at du finner riktig bil) og en PIN-kode. Dette er koden til drivstoffkortet som finnes i hanskerommet sammen med bilnøkkelen. Drivstoffkortet lar deg fylle på alle Shell-stasjoner.

pa040703

Jeg booket meg en Toyota Aurus hybrid på hertzbilpool.no. Kortet mottok jeg i posten, og når bookingen er godkjent bruker jeg dette kortet til å låse opp bilen uten ifra med en scanning-funksjon i frontruta. Nøkkelen ligger nemlig i hanskerommet!

pa040701pa040702

På «min profil» inne på hertzbilpool.no finner jeg en PIN-kode. Denne taster jeg inn på automaten i hanskerommet. Dette løsner nøkkelen og tillater bilen å starte! I de fleste utleiebiler er det ikke nødvendig med nøkkelen i tenninga, men bilen er isteden utstyrt med en «power/start» knapp ved siden av rattet.

pa040704

Etter du har tastet inn PIN-koden din er det bare å kjøre! Husk å levere bilen tilbake innen booket tidspunkt!

pa040707

Når du stopper bilen tar du frem automaten i hanskerommet. Trykk 1 dersom du har parkert på Hertz igjen og ønsker å avslutte turen, eller trykk 2 dersom du kun parkerer for en liten pause. Dersom du trykker 1 og avslutter får du opp kjøredata. Denne informasjonen lagres på profilen din på hertzbilpool.no.

pa040709

Lås inn drivstoffkort og nøkkel i automaten, og forlat bilen slik du fant den. På samme plass, like ryddig, og over halv tank med drivstoff slik at neste slipper å starte turen med å fylle. Når du lukker dørene låser du enkelt bilen ved å scanne kortet i frontruten igjen. Det er alltid lurt å dobbelsjekke!

pa040713

Med Hertz bilpool får du tilgang til bil, akkurat når du vil. Miljøvennlige, rene og velutstyrte biler, sjelden mer enn et og et halvt år gamle. Som medlem i Hertz BilPool slipper du å tenke på service, dekkskift, vask og andre nødvendigheter som følger ved det å eie en bil. Likevel har du alltid en bil tilgjengelig i nærheten når det trengs. Drivstoff er ALLTID inkludert, du finner over 100 bilpool-biler i Norge, de har døgnåpen service, du kan leie fra hvilken avdeling du ønsker og kan selv velge biltype. Kanskje du ønsker å spare penger, eller å teste en bil for moro skyld, trenger en større bil til flytting, eller skal ha med en passasjer ekstra på jobbpendling? Da er bilpooling noe for deg! Prisen for å leie bil avhenger av bilmodellen du velger, hvor lenge du ønsker å leie bilen og hvor langt du skal kjøre.  Du betaler mellom 25 og 59,- kroner per time du leier bil, og betaler kun 3 kroner per kilometer du kjører. Dette er inkludert drivstoff og bompenger, folkens!

bil


Som leser av min blogg gir Hertz deg både gratis innmelding (verdi 400,- kroner) og tre månedes gratis, fast medlemskap! (Verdi 200,- per måned). Bruk koden «BENEDICTE-2016» når du bestiller! I oktober skal jeg forresten på roadtrip Norge rundt i samarbeid med Hertz. Mer om dette får du se på snapchat @HAUGAARD91 i uke 44!