Dette er ikke en feministisk innlegg hvor jeg skal kjefte på alle mannfolk og skjære alle under samme kam, men let’s get real. Vi har kjempet om likestilling i evig tid, men oppnår den ALDRI.

Jada, vi får lov å stemme, vi kan ha lederjobber og krangle om de samme lønningene, og dere har blitt flinkere på kjøkkenet og med barna. Men vi er fortsatt horer om vi har en one night stand eller løse om vi blir med en gutt hjem etter nachspiel. Vi er ekle om vi raper eller slipper en fis, vi skal se fine og pyntet ut når vi helst vil ligge i joggebukse, og vi skal holde kroppen vår fin og spretten og gjerne fylle både kjeft og pupp med kjemikalier, mens dere hylles for ponduser, ølmager og kroppshår.

_x6p1824

Vi skal alltid være nybarbert og sminket. Det skal alltid lukte godt av håret vårt. Når vi skal på byen må vi frem med de lengste hælene og de korteste kjolene. Vi skal være solariumsbrune hele året, men får ikke ha hengepupper, strekkmerker eller cellulitter – heller ikke etter å ha båret barnet deres i ni måneder.

Vi er alle mennesker. Vi har samme utgangspunkt. Vi har samme kropp. OK, dere har testosteron, vi har østrogen. Dere har penis, vi har vagina. Men gir det dere en grunn til å behandle oss annerledes for ting vi gjør på lik linje som dere? Kroppen vår har også behov. Mange av behovene er like som deres. Jenter liker også sex, tro det eller ei. Jenter har også luft i magen, selv om dere liker å tro at det kun kommer enhjørninger og sukkerspinn ut av nabohullet. Jenter liker også øl, og har trangen til å ligge i joggebukse foran TV’en.

Hvorfor kan dere ikke gi oss litt slækk? Slutt å kall oss horer når vi har sex. Slutt å le av oss med gutta. Slutt å mobb oss når vi går skammens gang. La oss vite at det er greit å slippe en braker. Og sist, men ikke minst, gi oss komplimenter for andre ting enn at vi ser fine ut i den drit-trange kjolen med den største utringningen. Det kan være like hyggelig å høre at vi for eksempel er kule å henge med eller at vi er fine uten sminke.

Dette innlegget er til alle jenter som har opplevd å måtte gå ensom og alene hjem fra en shabby leilighet klokken 09 en søndag morgen med sminke i hele ansiktet, revnet strømpebukse, trusa i kåpe-lomma og hælene i hånda. Du som fiser som en mann foran kjæresten din. Du som ligger der på sofaen i en slitt onepiece med en fatøl på fanget og en dott på hodet. I salute you!

LES SPALTENE MINE PÅ FEMELLE.NO HER! NYTT «UKENTLIG UTBRUDD» HVER MANDAG!