Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg fungerer ikke uten kaffe. Det er rett og slett ingen god morgen før jeg har inntatt den første kaffekoppen, og det som er litt kjedelig, det er at jeg ennå ikke har lært meg å drikke voksenkaffe. Altså sort kaffe. Her må det liksom være lattemoccachocolattafrappecaramelcream #fjortis, eller ingenting. Greit, kaffe latte holder egentlig i mengder, men iløpet av de siste årene har jeg funnet en løsning på koffeinproblemet mitt. Jeg liker jo smaken av kaffe, det er bare det at det kan bli litt for sort, kjedelig og bittert! Derfor begynte jeg å lage denne pinlig enkle iskaffen med kun fire ingredienser.

skjermbilde-2016-11-09-kl-20-50-48

Denne skummende herligheten krever bare kaffepulver som løser seg opp i både varmt og kaldt vann, isbiter, favorittmelken din (min er mandelmelk!) og litt kaffesirup, for eksempel karamell eller hasselnøtt. Den smaker kaffe, men er likevel mild nok til at du kan drikke de mengdene du trenger. Kast det hele oppi en shaker, og rist den som en milkshake! Nei, du trenger ikke koke kaffen først. Dette går fort, og jeg jeg lover deg, du kommer ikke til å angre!

pb101231

Det hender jeg finmaler bønner også, for å få frem alle smaksnyansene. Kaffebønner får du tak i overalt:

Og slik starter jeg dagene mine. I dag sitter jeg nydusjet foran macen på kjøkkenet i onepiece og venter på at jeg får besøk av en venninne og datteren hennes. Sannheten er at jeg er på min tredje sesong av SKAM på én uke, og jeg trenger litt sosialisering.

collage

Flere kaffeoppskrifter finner du hos Friele her. Ha en fin dag, alle sammen!