Vi har på grunn av opplysning og informasjon generelt blitt flinkere til å trene og spise sunt for å ta vare på kroppen vår og organene våre, men vet du egentlig hva som er vårt største organ? Et lite hint: ungdom er nok de som er dårligst på å vedlikeholde det, og at dette organet er godt vedlikeholdt har mye å si for selvfølelsen når vi blir eldre!

14800333_10158139982510131_261389673_o

Jeg snakker selvfølgelig om huden vår. Huden, vårt største organ. Organet som påvirkes av alt vi spiser, drikker og omgivelsene vi vokser opp i og befinner oss i. I tillegg til å påvirkes av gener og hormoner, påvirkes den av eksosen i luften, passiv og frivillig røyking, UV-stråling fra solen, temeratur, for sjeldent eller hyppig hygienisk vedlikehold, hvilke medisiner du tar og hvordan søvnmønsteret ditt er. Derfor er det viktig at du beskytter den så godt du kan allerede i ungdomstiden. Men ikke fortvil, det er ikke for sent for dere som har bikka 40 heller. Man MÅ faktisk ikke fylle opp med fillers og botox. Smør deg heller inn med solkrem og hudpleie med beskyttende A-vitaminer!

Vitamin A kommer blant annet som betakaroten og beskytter først og fremst cellenes DNA, noe som er viktig for en sunn hud. Den reparer også celleskader, har samme effekt som SPF 20 og reduserer solskader som linjer og pigmentering. Vitamin A bedrer eksem og fører til større produksjon av kollagen og elastin som er viktig for et ungdomelig utseende. Denne vitaminen øker også fuktigheten i de forskjellige hudlagrene vi har og er derfor essensielt for en sunn og frisk hud.

Selv bruker jeg AVST – en hudpleieserie fra Environ Skincare. Den oransje serien, AVST1, har jeg brukt i to måneder, og jeg har med hånden på hjertet aldri hatt så fin, glødende og jevn hud og hudtone fri for urenheter! Selvfølgelig får jeg en kvise i ny og ne jeg og, men de kommer ikke lenger i hovne klaser (deilig beskrivelse, ikke sant?) og de popper frem svært, svært sjeldent i forhold til tidligere. Jeg er mer komfortabel uten sminke, og klarer meg fint med kun solkremen og fuktighetskremen fra hudpleieserien når jeg går ut.

62deba637e8e01ee9b7429ba74587627

Jeg renser huden min HVER ENESTE DAG! Og det er like viktig uansett hvor sliten du er, om du har vært på fest, eller om du ligger i en iskald bil på roadtrip gjennom Norge. Jeg bruker en pre-cleanser før selve renseproduktet for å rense huden i dybden og for å fjerne maskaraen min som er vannfast. Om jeg ikke har vannfast maskara (veldig sjeldent) bruker jeg eye make-up remover fra samme serie.

Rensegeleen fjerner jeg med en hvit microfiberklut, og jeg renser helt til kluten er tom for make-up rester. Når huden er ren, går jeg over med pads med toner for å se at det ikke finnes rester av make-up, for å dempe porer, ta knekken på eventuelle urenheter, gjenopprette PH-balansen og for å fjerne overflødig olje.

Etter (sebu)toneren tilfører jeg huden antioksidanter gjennom en rød gel. Denne beskytter huden mot frie radikaler. Frie radikaler er små molekyler som både blir produsert av kroppens organer og gjennom miljøet. Hudens produksjon av frie radikaler øker som følge av sollys, stress, air-condition, forurensning og vær. Når de frie radikalene befinner seg på innsiden av kroppen vår utfører de en viktig rolle, men når de derimot befinner seg i huden vår har de kun negativ påvirkning, og vi bør derfor beskyttes mot de ved å få tilført antioksidanter direkte på hudorganet.

Når antioksidantene er på plass får øynene en behandling med Environs eye-gel. Jeg avslutter med fuktighetskremen da alt har trekket inn, og finner jeg en urenhet, uansett om den er synlig eller underliggende, spruter jeg på en liten dråpe sebuspot – et mirakelprodukt som rett og slett spiser opp kviser.


Morgenrutinen min består av en enkel rens med cleanser-produktet, solkrem (alltid!) og fuktighetskrem.


p6250559

I tillegg til å ta godt vare på huden min hjemme tar jeg behandlinger på WAM-klinikken. De fører denne aktive hudpleieserien både i sine behandlinger, og gir deg muligheten til å kjøpe liknende hjemme-kit som meg. AVST-serien går fra nivå 1-5, og de fleste starter på bunn og jobber seg oppover ettersom huden blir kjent med og vant til produktene. Dette vet hudpleierne på WAM-klinikken, og de finner garantert produkter som passer deg og din hud, uansett hudtype, alder, allergier eller andre hensyn.