Denne lasagnen gruser den originale tomatsauslasagnen langt ned i støvlene, og i dag deler jeg oppskriften på min versjon av denne fantastiske spinatgratengen. Spinat har fått en ny mening nå som jeg har smakt den smørdampet istedenfor rå, og jeg bruker det i alt fra sauser og woker til den saftigste entrecôten.

pb161282pb161283

Til en grateng brukte jeg 400 gram spinat, 4 store kyllingfileter, to never med stekt bacon, 2 hakkede chilier, 9 lasagneplater, 3 dl matfløte, 2 dl juice blandet av eple, sitron og appelsin, et par fedd hvitløk, en halv paprika i strimler og litt hakket rødløk. Ost til grateringen er ett must! Hvitløksbaguetter og rømme passer godt til.

pb161284

Her freser jeg spinaten kjapt i meierismør. Det tar under 5 minutter dampende under lokk.

pb161288

Fløten, chilien, hvitløken og juicen kokes lett på middels varme i ca 5 minutter til den oppnår en tykk konsistens.

pb161290

Når baconet er stekt, kyllingen brunet og spinaten dampet gjør jeg klar en ildfast form og legger det hele lag på lag med sausen i bunn etterfulgt av fyll, lasagneplater og ost på toppen. Husk å spare litt av sausen til det øverste laget for at pastaplatene skal mykne! Stek det hele på 225 grader i ca 20 minutter til den får en sprø og gyllen overflate.

pb161293

Bon apetit, og god fredag!