Det er tid for julegaveshopping, og selv vet jeg hvor ufattelig vanskelig det kan være å finne de rette tingene til de riktige menneskene. En idé jeg kom opp med for et par år siden var rett å slett å lage en liten mysterykurv til de jeg var usikker på! I denne kurven varierer jeg innholdet, men som regel befinner det seg alt fra vin, spekepølser, kjeks, deilige oster, te, kaffe eller sjokolade. Vinen får jeg tak i på polet og spekepølsene kjøper jeg jo i disse shoppingsenter-bodene i julestriden, men resten av fyllet får jeg tak i hos butikker som denne, Amundsen Spesial.

Amundsen Spesial har tidligere kun vært å finne på vestlandet, men nå får du også produktene på Gulskogen Senter i Drammen. Selv har jeg vært å plukket ut noen produkter som jeg skal teste før jul, og alt falt selvfølgelig i smak. Noe av det beste jeg vet er sjokoladetrøfler, og disse med chili er intet unntak. Boksen med trøfler ble tom på under én dag (!). De har også trøfler med havsalt, og jeg gleder meg til å smake disse. I tillegg til dette er jeg en stor fan av te, og teskuffen min er fylt til randen av forskjellige typer. Jeg er veldig glad i sterke smaker, og drikker mye te med chili, mint og ingefær, altså sterke krydderplanter som brenner på tungen. Denne gangen skal jeg starte dagen med mint-te fra Brew Tea & Co, og forhindre vinterforkjølelsen med lemon & ginger.

Amundsen Spesial har både sjokoladeprodukter, forskjellig ost, te, mange forskjellige typer kakao, tørkede og syltede grønnsaker og frukt, dressinger og oljer, syltetøy og marinader. Jeg anbefaler absolutt en tur innom før jul – det er jo rene julemarkedet! Putt det hele i en kurv, og voila, du har tidenes største romjulskos!

Butikken finner du på Gulskogen Senter i Drammen. Facebooksiden deres finner du her!