Det er mye man har gjort som man kanskje skulle hatt ugjort. Spesielt i datingverden. Og jo mer du tenker over de kleine tingene du har vært opplevd, jo mer ønsker du å grave deg ned under jordens overflate. Spesielt om du endte opp med han duden du dreit deg totalt ut foran. Dating er jo som å tråkke inn i en ny verden hvor Murphys lov er det eneste som gjelder. Der «alt som kan gå galt, vil gå galt».

Den første fisen.
Jeg tror ikke det finnes en verre følelse enn den du føler i det du slipper den første ice-breakeren. Også er det som regel ikke ute i hagen hvor du kan vifte den vekk, eller på do hvor du kan gjemme deg et lite minutt ekstra. Neida, selvfølgelig skjer det når dere sover og ligger i skje, eller når han løfter deg opp for å gi deg en klem. Eller kanskje når han kiler deg, eller dere står i dusjen sammen. Den første fisen er grusom!

Hvem er du??
Følelsen av å være ung og bli med daten sin hjem, for så å våkne uten alt stæsjet du vanligvis trer på deg før du skal på byen. Han tok med seg en skikkelig babe hjem, men våknet opp med hold-in truser, hairextensions, løsvipper og en negl på soveromsgulvet mens du fortsatt ligger der å snorker. Med lite hjelp fra hverken konturering, highlights eller bryn fra Anastasia Beverly Hills er han kanskje litt usikker på om han har tatt med riktig person hjem, og det kan selvfølgelig bringe frem litt usikkerhet i noen unge sjeler. Kanskje har du fått tidenes fyllekviser på toppen av det hele. Men ta det med ro, du blir tryggere når du blir eldre og lærer deg å drite i det.

Den første regningen på restaurant.
Selv har jeg alltid vært ivrig på å dra frem bankkortet, men det er bare fordi jeg ikke vil ha den kleine stemningen rundt hele betalingsprosessen. Jeg kjenner mange som har vært på date hvor magien rundt daten har klappet totalt sammen i det de skal betale regningen, og dette skremmer ofte kvinnfolka bort. Ingen vil ha en gjerrig mann. Eller dame, for den saks skyld. Dra frem kortet begge to, så får dere heller ta den litt søtere krangelen om hvem som skal la være å betale.

Anger management.
Du er kanskje ikke helt riktig skrudd sammen, men det kan jo ikke han få vite! Hvertfall ikke nå, mens det kanskje er en ørliten sjans for at han holder på å bli glad i deg! Det å holde inne sin «indre psycho» kan til tider være vanskelig for oss jenter.. La oss si at dere begynner å diskutere politikk eller religion, og når du får vite at han står på totalt motsatt side av deg, klikker det totalt for deg og du forsvinner med et dørsmell istedenfor å jatte med. Eller når han begynner å nevne deg så vidt i fremtiden sin og du blir totalt overentusiastisk og begynner å planlegge hva slags bil dere skal ha, hvor dere skal bo og hva barna skal hete – høylytt.

Jeg elsker deg.
Hvem skal si det først, og når er det OK å si det? Hva skjer om partneren din ikke sier det tilbake? Skal man svare det samme tilbake selv om man kanskje føler det er for tidlig? Det er så jævlig skummelt, og man føler seg sårbar. Vi nordmenn er ikke spesielt gode på å snakke om hva vi føler, og det hele kommer som regel frem etter et par glass for mye. Det er jo ikke det at vi ikke mener det vi sier i fylla, men det er mye skumlere å ta det store steget når man er edru – og ja, jeg har ikke vært noe bedre selv. Det skjer ALLTID i fylla.

Meet the parents.
Som om det ikke er kleint nok fra før av, så lever vi jo nå i en tid der alle vet alt om alle. Og om de ikke vet det, så er det bare å google. Ta et eksempel: du rekker frem hånden for å hilse, og svigermor spør hvorfor du ikke har slettet kyssebildet du har av deg selv og eksen på Facebook ennå, eller hvorfor du var så dum å tatoverte YOLO på rumpa i Magaluf i 2011. Og for Guds skyld ikke prøv å diskuter noe viktig eller prøv å løse verdensproblemer rundt spisebordet. Du kjenner ikke disse folka godt nok til å gå i diskusjon med de, og hvem vet – kanskje du er stuck med de for resten av livet?

Lykke til er alt jeg kan si til deg som dater eller holder på med en ny fyr. Jeg har vært der selv flere ganger, og jeg håper jeg aldri må tilbake dit igjen.