JANUAR – MARS:

Jeg både avsluttet og startet året på Hemsedal der jeg feiret nyttårsaften med mange av mine nærmeste. I januar fikk jeg også ny hårfarge med balayage-teknikken for første gang, og jeg har hatt det siden. Dette var også den mest materalistiske tiden iløpet av året, og jeg kjøpte meg både drømmekameraet og den nyeste apple-telefonen. Jeg jobbet meg i tilleg ihjel med opptil 14 timers arbeidsdager, og pendlet Drammen -> Oslo -> Porsgrunn flere ganger i uken. I februar ble jeg kontaktet av Ingvild på KarlssonBarlindhaug som ønsket å samarbeide med meg, noe jeg er supertakknemlig for da hun er tidenes flinkeste og kuleste frisør! Jeg hang mye hos Sandra i Oslo og spiste litt for mange burgere på både Illegal, Fridays, Burger Joint, Kverneriet, Døgnvill og Buns Burger (!). Jeg begynte et nytt samarbeid med WAM-klinikken og negldesigner Anja Thomson. Jeg lagde en del morsomme videoblogger, var på en del presse-eventer og deltok på Moteuka. Jeg fikk også vite at jeg hadde fått ny leilighet, og begynte interiør-letingen på nett. Jeg feiret også påsken på Hemsedal med familie, samboer og gode venner.

APRIL – JUNI:

Dette var den tyngste, men likevel mest spennende delen av året. Merkelig sammensetting, men samtidig som det ble slutt mellom meg og kjæresten min fikk jeg tilbud om å bli med i Top Model. Tankene svirret rundt i hodet mitt og jeg skjønte at jeg måtte komme meg vekk fra landet etter bruddet. Jeg hadde vært i et forhold med han i seks gode år, og selv om vi begge var forberedt på bruddet ble det tyngre enn forventet – spesielt da han kjørte meg til flyplassen før jeg hoppet på flyet alene til Portugal. I april/mai (husker ikke helt) var det castingrunder i Oslo, og jeg husker fortsatt den dagen jeg fikk beskjed om at jeg skulle få bli med. Det var under en uke til avreise, og jeg turte ikke å fortelle det til noen. En uke senere satt jeg på flyet, og alt som skjedde under innspillingen av Top Model kan dere lese HER eller se på DPLAY.NO.

JULI – SEPTEMBER:

Jeg kom hjem fra Portugal i midten av juli etter å ha vært borte i syv uker. Jeg orket ikke å se et eneste menneske annet enn mamma, og bodde hos henne de første dagene etter ankomst. Da jeg kom hjem til leiligheten min var den tom. Tom for alle tingene hans. Og selv om jeg var forberedt, slo det meg som lyn fra klar himmel, og det gjorde vondt å se den tomme leiligheten stå der etter syv uker, med det tomme klesskapet. Jeg hadde en måned der jeg festet hakket for mye. Jeg festet vekk alle tankene om Top Model og de siste seks årene som plutselig var over. Jeg kunne fint drikke meg full tre dager i uken, og var stadig på farten – til Oslo, Porsgrunn, Kristiansand, Tønsberg. You name it. Ting begynte å roe seg rundt bursdagen min. Jeg fikk festet fra meg en siste gang, og hadde en super fest i hagen min sammen med mange fra den gamle gjengen jeg trodde jeg hadde mistet etter bruddet. August kom, og det ble kjent at jeg var med i Top Model Scandinavia. Jeg ble lokalkjendis over natten, og alle ville ha en bit av Benedicte. Det var slitsomt å åpne sosiale medier, slitsomt å gå på byen, og slitsomt å se alle de falske folkene som forsøkte å ta en del av livet mitt kun fordi jeg skulle være med på TV. Jeg var på premierefest, hadde premierevisning på hytta i Tønsberg og i september dro jeg til Kroatia med min nye flamme.

OKTOBER – DESEMBER:

Jeg startet oktober i men dobbeltseng på en beachclub i Kroatia med en kjekkas jeg møtte første gang som 13-åring, og endte den med å flytte inn i en ny, to-etasjers leilighet som jeg leide ut til to venninner. Den ene venninnen var frisøren min, Ingvild, som jeg møtte i februar. Jeg fikk også en mail med et jobbtilbud i New York. En klesdesigner ville ha meg som runway-modell på New York Fashion Week, som er det største man kan oppleve som modell. I oktober var vi fler som plutselig ble oppsagt i jobben vi hadde hatt i flere år. Fremtiden min hang plutselig usikret i en fallskjerm, men jeg fikk noen trygge måneder på meg til å komme meg på beina. Jeg dro på en rekke jobbintervjuer hvor jeg stadig kom som nummer to, men istedenfor å bekymre meg, booket jeg en enveisbillett til USA. I denne perioden gikk jeg inn i et samarbeid med Ambience, en skjønnhetssalong som driver profesjonelt med make-up, og jeg fikk meg en egen make-up artist. Jeg ble også ambassadør for NIVEA og BALMAIN hair couture. Top Model gikk sin endte gang, og jeg gikk ut like før finaleuken. Jeg mottok utelukkende positive tilbakemeldinger etter programmet, og fikk mye presse-oppmerksomhet. Jeg tok med to av mine beste venninner på en sponset roadtrip i samarbeid med Hertz bilutleie, og vi fikk se både Bergen, Sogn, Volda, Molde, Ålesund og Trondheim på litt under en uke. Jeg avsluttet året med jul i Porsgrunn, feiret nyttårsaften sammen med min nye kjæreste og booket cruise til Karibien!!

2016 var på mange måter et turbulent og merkelig år med mange nye opplevelser, men det hele endte godt til slutt. Jeg har veldig god kontakt med min gamle samboer som jeg alltid vil være veldig glad i, og en god dialog om hundene – som selvfølgelig fortsatt er våre. No regrets. Just love.