Etter å ha tilbragt en uke i Fort Lauderdale, Miami og Key West vil jeg si at jeg har sett en god del av det som er verdt å se i området. Sist viste jeg dere rundt gjennom min New York City guide, men i dag er det Miami som står for tur. Mer riktig, Miami Beach. Downtown byr på et par godsaker nevnt i artikkelen, men jeg tilbragte mest tid på South Beach – en plass du bør oppleve om du reiser til Florida. Det er riktignok norske priser og til tider høyere (spesielt nå som det er sprinkbreak for amerikanerne) men du kan også gjøre som oss å bo billig på et hostel midt på Ocean Drive for et par hundrelapper per natt. Velkommen til Miami!

WINE & DINE

Ocean Drive er plassen du må du gå om du ønsker å se et dragshow, dra en tur på homsebar eller bare besøke en av de kule rooftop-klubbene. På hostellet vi ligger på har de en egen rooftop-terrace, nemlig Voodoo. Her får du rimelig drikke, tilgang på vannpipe og den feteste musikken. Langs Ocean Drive finner du også Cleveland, klubben du må dra på om du ønsker å spotte kjendiser eller om du generelt ønsker å bli sett. Her har alkoholen skyhøye priser, så vors godt! Dagsfylla tar du på Nikki Beach nederst på South Beach. Er du på jakt etter byens beste milkshake finner du den på Shake Shack og på Sugar Factory. «Insane-milkshake» på Sugar Factory er nettopp det den tilsier, helt insane. Og ja, den kan du trygt dele på to personer. Skal du ha digg burger anbefaler jeg Top Burger på Washington Avenue. Den slår Shake Shack ned i støvlene med sin Beast Burger og sine cheesy fries. Her har de også byens beste wifi! Om du vil prøve meksikansk mat som faktisk er på nivå med Mexico (I would know, jeg har nettopp vært der) bør du oppsøke Rosa Mexicano på Lincoln Road. Her får du ikke lov å dra om du ikke prøver guacamolen! De har verdens beste guaca, og det sier sitt når flere aviser har skrevet om den – blant annet Nettavisen. Den koster riktignok 15$, men du får myye mer enn nok til to personer.

MIAMI BEACH

Miami Beach består av tre områder, North Beach, Mid-Beach og South Beach. South Beach er helt klart det området som florerer mest av uteliv, sightseeing og shopping, og her finner du også Ocean Drive – den mest kjente gaten i Miami, kongen av TripAdvisor. På stranden ser du dansende damer, promotører og selgere og livvakter i fargerike livvakt-tårn – akkurat som på film. Her ligger utestedene linet opp som perler på en snor, men pass opp! Det er som regel svinedyrt her – og den norske krona er plutselig ikke så sterk lenger. En Mojito koster opp mot 24$ her, sammenliknet med prisen på 10-11$ i Wynwood eller Downtown. Du får også billigere middager og vin mot shoppingområdet på Lincoln Road, men også her er prisene stive – gjerne stivere enn i Norge. Langs Ocean Drive ligger også den populære klubben Nikki Beach. Husk at det ikke er lov å nye alkohol på stranda, og at boten for dette er på 250$. Vi gjemte ølen i turist-kopper fra supermarkedet!

DERSOM DU HAR GOD TID

Kino! Miami byr på varmt vært stort sett hele året, og dersom du har mange dager i Florida kan det fort bli «for mye» av både varme og turisme. Løsningen vår var å sjekke ut Regal movietheatre på Lincoln road, for Fifty Shades Darker hadde nemlig kommet ut mens jeg var i Amerika og den måtte jeg selvfølgelig se. Her er det førstemann til mølla når det kommer til å kapre de beste setene, for det er ingen setereservasjon. Setene er også 10 ganger bedre enn i Norge, og du får byens beste aircondition. For ikke å snakke om hvor gigantisk selve kinoen er! Den sprer seg over flere, høye etasjer og serverer både alkohol, middag og snacks til filmen. Du betaler i 1. etasje, og de klipper billetten din i 2. etasje. Etter dette kan du omtrent hoppe fra sal til sal uten at noen legger merke til det, og dermed se flere filmer for prisen av èn. Hysj hysj!

SIGHTSEEING & SHOPPING

Ocean Drive er jo som sagt øverst på TripAdvisor, så dra hit. Bare se på folka. Se på de opererte kroppene, de syke utringningene, de fulle uteliggerne, gangstergutta med slanger som kjæledyr og gutta med de kule bilene. Her er det såå mye å bare SE på! Bare sett deg ned på kveldstid og SE! På Ocean Drive finner du også Versace-Mansion, også kalt Giannis. Et utrolig kult og gammelt bygg, som også er en restaurant. Mens du er i Miami bør du få med deg litt kultur, og hva er vel bedre enn et museum? Syns du museum er kjedelig slik som meg, bør du sjekke ut Miami Museum og Erotic Art. Det koster 15$ per person å komme inn, men du får se erotisk historie fra flere hundre år tilbake og frem til dagen i dag. Utrolig kult, og veldig annerledes enn alle andre museer jeg tidligere har vært på. På South Beach ligger også LOVE/HATE, også kjent som Miami Ink. Dette er også en plass å besøke dersom du har sett det populære TV-showet som gikk på MTV på slutten av 2000-tallet. Av shopping har du Aventura Mall, Downtown Miami. Du har også Dolphin Mall og Miami International Mall 20 minutter lengre opp i byen. Den beste shoppingen på Miami Beach finner du på Lincoln Road, et åpent kjøpesenter som strekker seg flere blocks på tvers av Miami Beach. Her finner du HM, Zara, Urban Outfitters, Victorias Secret, Forever 21, Rickys (fantastisk utvalg av make-up og hårprodukter!) og alle de andre store kjedebutikkene. Du finner også Dog Bar her – en stor butikk kun for hunder med mat, klær, bånd og annet utstyr. Her kjøpte jeg Manchester United drakt til chihuahuaen min, haha! Nedover Washington Avenue finner du DASH-butikken til Kardashian-søstrene, en annen Victorias Secret butikk, Adidas, Nike og andre nisjebutikker.

EN SKJULT PERLE

Ønsker du billig øl (2 for 7$) byens beste Mojito og gratis taco på tirsdager besøker du Wynwood. Her finner du Wynwood Tavern og LA-LA LAND i samme bygg under samme eier, og de serverer hygge, dansegulv og DJ’s under åpen himmel.