..GO TO GAUSTATOPPEN! Altså, noenganger lurer jeg på om jeg har ADHD for jeg klarer ikke å sitte i ro! I dag for eksempel – ingen planer! Invitert i tre bursdager riktignok, men likevel har jeg bestemt meg for å være edru, slappe av, spise god mat i eget selskap og tenne stearinlys mens jeg hører på Norah Jones. Hva har jeg gjort? Jobba, jobbet med blogg og samarbeidsavtaler, saumfart mailboksen, ryddet og vasket hele kåken og tatt den ukentlige ringerunden til familien. Jeg har ennå ikke satt meg ned i sofaen. Jada, stearinlysene er tent, og Jones skriker over hjemmekinoanlegget, men jeg klarer ikke å slappe av. Men over til introen – hva slags impulsivt slag har jeg fått denne gangen? Jo, jeg skal gå Gaustatoppen. På en søndag. ALENE! Eller.. med hunden min, Nala, men likevel alene. Jeg har pakket sekken full av cold-gear utstyr fra Under Armour, ullundertøy og matpakke – inkludert sjokolade og en topptur-pils. GoPro-kameraet står til lading og tåneglene er klipt. Det eneste jeg mangler nå er passende sko, for her i gården er man så smarte at man kaster fjellskoa sine i god tro om at det holder med joggesko. Note to self: det holder aldri bare med joggesko. Har dere opplevd blåmerker UNDER føttene? If so, you know what I’m talking about.

Jeg har ikke gått Gaustatoppen siden 2001. Da var jeg 10 år, og mest sannsynlig var det pappa som dytta meg i ræva til vi kom til topps. Sist jeg gikk i fjellet stupte jeg ned Andersnatten. Det var i 2010. Jeg går turer i skog og mark, og jeg klatrer juv. Jeg vandrer også på vidda – men et ordentlig fjell? Long time, no see. Det er kanskje derfor jeg er så pinlig gira? JEG på tur liksom. JEG! Jeg må huske å lade powerbanken så jeg kan underholde dere på snapchat (haugaard91) på vei oppover. Kanskje jeg lager en morsom videoblogg til dere også hvis været tillater GoProen til å filme i OK kvalitet. Hvem vet!

Nå skal jeg endelig kaste meg i sofaen, for kveldskosen står allerede å venter på meg. Finnes det noe bedre enn skalldyr og jordbær? Krabbe på solsikkebrød med sitron og majones, jordbær med sukker og fløte, noen sukkererter å knaske på, og sjokolade til filmen. En perfekt lørdag spør du meg! Hadde bare kjæresten vært her..

Det glemte jeg å si. Jeg skal møte kjæresten på båten han jobber på i morgen! Jeg parkerer bilen på Ulefoss, tar med bikkja og hopper ombord og ankommer Skien for en koselig middagsdate før vi sovner i skje og returnerer på båten til Ulefoss på mandags morgen. Vipps sitter jeg i bilen på vei til jobb – forhåpentligvis ikke i fjellklær. Herregud jeg må pakke noe annet enn fjellklær! OK, powerbank og fjellklær. Notert. Snakkes! #WishMeLuck