Som jeg skrev på lørdag så fikk jeg et litt impulsivt og sprekt innfall om at jeg skulle klatre Gaustatoppen helt alene – i selskap med min største og eldste hund, Nala. Og vet dere hva? Det var så jævlig verdt det! Hvis man ser bort ifra hvor sinnsykt støl jeg er i dag. Bare tanken om å løpe rundt i butikk og skru, dytte på ting, kle på dukker og gjøre squats og løft i dag gjør meg kvalm, haha! Jeg reiste fra Drammen søndag et sted mellom 08 og 09 på morningen og gikk hele turen på ca fire timer. Dette inkluderte kun en ti minutters pause på toppen og en klønete løpetur nedover med tanker om å rekke en båttur fra Ulefoss 15.20 – som jeg selvfølgelig ikke rakk. Vi mistet stien på vei ned, endte opp i den største gjørmesklia gjennom lyng og busk, og havnet til slutt midt i et sauebeite – etter Nala’s store begeistring. Da fikk hun nemlig en haug av dritt å rulle seg i, noe jeg ikke var så gira for med tanke på at jeg måtte ha dyret i forsetet på bilen. Noe sier meg at den bobla krever en innvendig vask i kveld..

Jeg lærte en ting ganske fort, og det var at synet kan lure deg trill rundt. Jeg syns dette så ut som en enkel tur fra denne vinkelen… Jeg trodde det skulle gå «fort». Og jeg syns det så ut som en relativt slakk bakke. Så feil kan man ta.

Ruta jeg gikk var på ca 3,1 kilometer ifølge skiltene langt stien. Jeg mistet som sagt stien, så hvem vet hvor langt jeg gikk..

På toppen møtte jeg på Anne Lindmo og NRK. De filmet visst et jubileumsprogram? Gudene veit, hun sto hvertfall i vaffelkiosken og serverte vafler til oss slitne sjeler som hadde klatret helt til toppen.

Jeg ba et eldre ektepar om å ta et bilde av oss. Egentlig hadde jeg lyst på et skikkelig insta-moment hvor jeg hoppet over skyene med utsikten i bakgrunnen, men det er ikke ALT man har lyst til å be fremmede folk om å gjøre.. Haha!

På vei ned Gaustatoppen. Folkens, det er sant som det sies, det er verre å gå ned enn å gå opp. Og vet dere hva? Jeg hadde på meg de tynneste joggeskoene EVER. I selskap med en inngrodd tånegl kan dere bare tenke dere frustrasjonen..

DAGENS MYSTORY PÅ SNAPCHAT @HAUGAARD91: