OPPHOLDET OMBORD ER DELVIS SPONSET

Buon Giorno, senoritas! Jeg befinner meg i skrivende stund på balkongen utenfor lugaren vår, og vi har nettopp seilt fra Sicilia, Middelhavets største øy. Mer om denne plassen senere, for nå skal jeg skryte av dette fantastiske skipet! Jeg tenkte også å svare på noen spørsmål iløpet av reisen, for det kommer inn en del spørsmål om denne reiseformen på de ulike sosiale mediene som jeg like gjerne kan oppklare på bloggen. Vi seiler med et cruiseselskap som heter MSC, og båten vi befinner oss på denne uken heter ‘Splendida’. Cruiset er kjøpt og betalt, men vi har fått oppgradert lugar med balkong og fantastisk utsikt, gratis premium internettpakke og litt ekstra goder på grunn av bloggen. Men nok om det, ta en titt:

SHIP: MSC SPLENDIDA
DEPARTURE: ROME, CIVITAVECCHIA
EXPERIENCE: BELLA
CABIN: 9126

Lugaren vår befinner seg på dekk 9, og er en utvendig kabin med balkong. Her finner du alt du trenger! Vi har kjøleskap og minibar, tv og filmleiemuligheter, skrivebord, store speil, godt med skapplass, sofa og bord til ettermiddagshvilen og en stor, deilig seng med putemeny dersom du ikke er fornøyd med noen av de tre (!) putene du får tildelt på lugaren ved avreise. Dette er vårt andre cruise, men det er første gang vi har kabin med balkong. Det SKJER IKKE at jeg nedgraderer – ever! Det er så fantastisk å sitte her å titte utover havet til alle døgnets tider at du vil ikke tro det! Akkurat nå ser jeg blått hav så langt synet rekker, og bølgesus dysser meg i søvn når vi har døren på gløtt.

Av uteområder har ‘Splendida’ utrolig mye å by på. Her snakker vi både utendørs og utendørs badepark med delvis oppvarmet saltvann og mange, store jacuzzier. Basseng og jacuzzier på øverste dekk foran, samt et privat badeanlegg for MSC yacht-medlem, og en stor sportsarena. På dekk 14 finner du også dansekurs, quiz og ulike show og eventer på dagtid. I tillegg til dette finner du barer, kaffebarer og isbarer på hvert eneste hjørne, samt buffet til alle døgnets tider.

MSC SPLENDIDA CASINO

Gode matopplevelser er noe jeg setter høyt når jeg er ute å reiser, og selv om jeg skal innrømme at jeg er liiitt lei italiensk mat etter to ukers italiensk cruise og to bryllup i Italia denne sommeren, finner jeg mye fristende både i buffetene og på á la carte menyen under middagen. I går hadde vi middelhav-aften, og vi fikk velge hva vi ville ha utifra en lang og variert meny. Jeg gikk for spansk tapas-tallerken, langtidsstekt kalveskank og frukt. I kveld er det galla, og jeg aner ikke hva jeg kan forvente annet enn at hele skipet skal pyntes opp i kjoler og dress.

SJEKK DENNE TRAPPA DA, DERE!

Jeg kommer til å oppdatere daglig fra cruiset og dets destinasjoner, og senere i morgen kommer det en bloggpost om dagene våre i Sicilia – home of the gangsters, og Sardinia. Vi skrives etter gallamiddag og show!