Det er så himla trist å se på nyhetene om dagen og lese om alt som foregår rundt omkring i verden. Ikke bare hadde USA tidenes masseskytning denne uken, men den lille byen Marseille i Frankrike opplevde også en knivstikkingsepisode utført av mennesker med terror i blikket. Vi sto utenfor togstasjonen i Marseille fredag ettermiddag, og søndag på samme tid ble uskyldige mennesker drept for å skremme en hel nasjon på nytt – som om ikke Frankrike har fått oppleve nok de siste årene liksom. Det verste er at jeg kjenner jeg er preget. Ikke av denne episoden, men av terroren generelt. Jeg tenker «hva om» alt for ofte, og jeg husker jeg tenkte at det ikke kom til å skje på de destinasjonene vi besøkte på reisen vår. Kanskje i de største byene som Roma og Valencia, men hvertfall ikke i lille Marseille. Men hva skjedde? Vi er aldri trygge, og det gjør meg så jævlig forbanna.

Men over til noe langt hyggeligere, nemlig VÅRT inntrykk av Marseille! Jeg skal innrømme at jeg på dette tidspunktet i reisen var litt sliten i beina etter å ha gått 63 000 skritt sammenlagt gjennom de forrige byene, og det tror jeg nok kjæresten min var også, for her var vi relativt tidlig tilbake på skipet igjen. Vi sjekket ut hele marinaen, gikk opp og ned handlegatene hvor vi fant både Sephora, Zara, Stradivarius, Pimkie, NYX osv før vi spiste en digg og velfortjent burger på Le Pointu. Deretter sjekket ut Centre Bourse kjøpesenter hvor de ikke hadde stort annet fristende enn makroner og franske (fantastiske!) apotekvarer.

Kjole: Lindex (finnes på mid-season sale nå!)

De franske gatene er full av folkeliv, gatemusikanter, små balkonger og forretninger du mest sannsylig ikke kjenner til. Du finner også en del vintagebutikker her, i tillegg til nye, større kjøpesentere, kjedebutikker og mer luksuriøse forretninger som Chanel og Louis Vuitton. I Frankrike ser du inspirerende og klassiske kvinnfolk overalt, og det ser ut som alle har lest de berømte listene fra boken «How to be a parisian». Damer som får deg til å tenke «damn, I need to get more class..» HAHA!

På det franske apoteket kjøpte jeg verdens beste og mykgjørende micellarvann fra Bioderma, fuktighetskremen til La Roche Posay (matt krem som også fungerer som primer!) og facemisten ALLE medier og bloggere snakker om dagen, nemlig oppfriskende og poreforminskende Caudalie beauty elixir. Sistnevnte kan også brukes som settingspray, facemist på flyet under reise og en primer som blurrer ut fine linjer. I Frankrike ble det ikke stort annen shopping enn beautyprodukter, og det er helt greit. Jeg fikk også handlet inn en liquid-eyelid skygge og contourkit fra NYX og to nye parfymer fra båtens tax-free samme dag. Valget falt på Marc Jacobs Daisy og Paco Rabanne Lady Million.